Wereldkeuken

Eten vind je overal ter wereld. Overal is de eetcultuur anders, zijn er andere ingrediënten, kooktechnieken, smaken, geuren en kleuren om ons te inspireren. Daarom nemen we graag een kijkje over de grens voor nieuwe indrukken, uitdagingen en ervaringen, waar ook ter wereld. We ontdekken de vegetarische specialiteiten van het land en de lokale hotspots. In deze rubriek vind je kookinspiratie uit onze ‘wereldkeuken’. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar de vegetarische kookkunsten verrassende combinaties opleveren. Denk aan specialiteiten uit Libanon, India, Thailand, Vietnam, Indonesië, Israel, Mexico en Turkije. Veggie all around the world!

Griekse keuken: Geroosterde pompoen met geitenwrongel

Vandaag delen wij het Griekse recept voor geroosterde pompoen met geitenwrongel. De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we onze favoriete kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Griekse keuken aan de beurt, hiervoor deden wij inspiratie op van kookboek GREEK. Dit boek is geschreven door George Calombaris, bekend van Masterchef Australia. Wij delen zijn lekkerste vegetarische recepten voor op een Griekse avond!

Lees meer

Griekse keuken: artisjokken met ei-citroensaus

Vandaag delen wij het recept voor Artisjokken met ei-citroensaus. De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de komende tijd onze favoriete kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Griekse keuken aan de beurt, hiervoor deden wij inspiratie op van kookboek GREEK. Wij delen de lekkerste vegetarische recepten voor op een Griekse avond!

Lees meer

De Griekse keuken

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de komende tijd onze favoriete kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Griekse keuken aan de beurt, hiervoor deden wij inspiratie op van het kookboek Greek, geschreven door George Calombaris, bekend als jurylid van Masterchef Australia! Stay tuned, wij gaan ook de lekkerste Griekse recepten uit dit boek delen!

Lees meer

Typisch Indiase palak paneer

Deze zomer deelden wij een recept met paneer. Jullie reacties waren super enthousiast, maar tegelijkertijd merkten wij dat nog niet iedereen er bekend met paneer is. Paneer is een Indiase kaassoort die in tegenstelling tot veel andere kazen geheel vegetarisch is. Paneer is namelijk vrij van stremsel. Vandaag delen wij een nieuw recept met paneer én spinazie in de hoofdrol: typisch Indiase palak paneer!

Lees meer

Persiana: Gegrilde aubergines met saffraanyoghurt & ingelegde chilipepers

Aubergines zijn erg populair in het Midden Oosten. Gegrild zijn ze misschien wel het lekkerst, omdat ze hierdoor iets vlezigs krijgen. Dit recept uit uit het kookboek Persiana van Sabrina Ghayour voor gegrilde aubergine moet je echt een keer proberen! De saffraanyoghurt en ingelegde chilipepers zorgen ervoor dat het gerecht ontzettend smaakvol wordt. Wist je dat saffraan de duurste specerij ter wereld is? De puurste en de beste saffraan komt uit Iran en in combinatie met yoghurt maakt het dit gerecht helemaal af!

Lees meer

Persiana: Salade van parelgort, gegrilde bimi & za’atar

Ken jij za’atar al? Dit is een geweldige specerijenmix. Het is een combinatie van oregano, tijm en sesamzaadjes. Dus eigenlijk zou ‘kruidenmix’ een betere benaming zijn. De aromatische smaak maakt een eenvoudig gerecht zoals parelgort veel interessanter. Met wat groenten erbij wordt het een echte maaltijd. Dit kleurrijke gerecht uit het kookboek Periana van Sabrina Ghayour is niet alleen een lust voor het oog, maar zit ook boordevol met smaak!

Lees meer

Nieuwsbrief

ALLE ARTIKELEN VAN DE WEEK ELKE ZONDAG GRATIS IN JE E-MAIL

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!