Afghani & zo: modern Afghaans in Eindhoven
4.2 (84.44%) 9 vote[s]

Ik ben altijd in voor lekker en gezond eten: vooral van de niet-westerse en kruidige keuken. Aangezien mijn vriend in Eindhoven woont, maak ik van de gelegenheid gebruik om daar buiten de deur te eten. Dit resulteerde in Afghaans bij Afghani & zo! Een keuken die ik nog niet kende, dus alleen daarom al was het het proberen waard.

Interieur
Je ziet bij binnenkomst van Afghani & zo meteen dat er veel aandacht is besteed aan de styling van het interieur. Zelfs de toiletruimte oogt leuk! Met allerlei figuurtjes op de muur zie je dat er geen detail is overgeslagen. Ook de visitekaartjes zijn mooi opgemaakt. Niet overdreven, wel grappig! Het restaurant is verdeeld over drie ruimtes, die elk hun eigen sfeer hebben.

Bediening en gasten
Bij binnenkomst werd ons meteen verteld dat de hele avond volgeboekt was, maar gelukkig hadden wij gereserveerd. Dat wij niet de enigen waren, merkten we goed. Er is ruimte voor zo’n 50 tot 60 personen per avond. In de loop van de avond kwamen er steeds mensen binnen, die al dan niet een tafeltje konden krijgen. Drukke tent dus waarbij reserveren echt nodig is! Het adresje is aantrekkelijk voor allerlei pluimage, maar waarschijnlijk vooral voor de mensen die Afghani & zo al kennen (of erover gelezen hebben), gezien het niet op een heel toegankelijke plaats ligt.

Vegetarisch smullen
Eigenaresse Venus Karim, van oorsprong Afghaanse, vertelde me dat haar keuken een mix is van Indiaas (pittig) en Turks (zoet). Een echte fusion-keuken dus. Karim begon met bloggen en met catering, waaruit al snel Afghani & zo ontstond. Duurzaamheid is een thema dat belangrijk is voor haar, wat ook naar voren komt in het concept ‘wat de pot schaft’. Je kunt eten wat erop dat moment voorradig is. Karim kiest vooraf welke ingrediënten ingekocht worden en met het eten dat voorradig is, wordt gekookt. Zo hoeft er op het einde van de dag weinig te worden weggegooid.

Mijn vriend en ik kiezen voor het vegetarisch drie-gangen menu, bereid door een vegetarische kok. Als voorafje krijgen we brood met tzatziki en een cocktail van het huis, met en zonder gin. Als voorgerecht komt er een pompoensoep met brood en een pittige vegetarische snack begeleid met koriander, die we ook bij het hoofdgerecht krijgen. Beide smaken goed! Het hoofdgerecht is een rijstschotel gevuld met erwten en koriander. Niet te pittig, precies goed, zoals bij de Afghaanse keuken hoort. De rijst heeft een dikke korrel en daarbij wordt er een eenvoudige, gezonde salade geserveerd. Al met al is het hoofdgerecht een lust voor het oog! Als toetje krijgen we rozenwaterijs met vijgen, bijzonder en een mooie afsluiter.

Karim deelt ons tenslotte nog mee dat Eindhoven verschillende Afghaanse restaurants kent. “Maar die zijn meer traditioneel. Wij wilden niet de volgende in de rij zijn. De sfeer moest anders.” En dat is gelukt. Want traditioneel oogt het niet. Afghani & zo is een leuk adresje, dat het best omschreven kan worden als gezellig en hip. Zeker het proberen waard!

Afghani & zo, Bleekstraat 23, Eindhoven, www.afghani.nl

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat ons weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter, Instagram of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die horen we graag!

Summary
Afghani & zo: modern Afghaans in Eindhoven
Article Name
Afghani & zo: modern Afghaans in Eindhoven
Description
Recensie van Afghani & zo, een modern Afghaans restaurants in Eindhoven dat zeker de moeite waard is, ook als je vegetarisch eet!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!