Print Friendly, PDF & Email

Dophert is de nieuwe en eerste (!) Amsterdamse vegan lunchroom in de Spaarndammerbuurt. Bij Dophert laten ze zien wat veganistisch anno 2014 betekent: clean, hip, gezellig en voor iedereen. Gezond, bewust én lekker eten in een leuke ambiance van ontbijt tot lunch tot take-away diner. Must go voor alle groene (en minder groene) Amsterdammers!

Het interieur
Dophert bevindt zich op het ‘hippe hoekje’ van de Spaarndammerbuurt midden tussen het nieuwe Bar Mick en altijd leuke Restaurant Walvis. Het ligt niet op de wandelroute maar vanaf het centraal station en zelfs uit Oost komt iedereen een bezoekje brengen. De lunchroom is een pijpenla met een grote ruit waarop je het vrolijke Dophert-logo al van heinden en ver kan zien. De kleuren zijn overwegend wit met stevige houten tafels, vrolijk gekleurde stoeltjes en als absolute eye-catcher de lamp boven de gemeenschappelijke tafel gemaakt van Mason Jars. Super leuke signature van Dophert!

De bediening
Dophert wordt trots gerund door Balda en Laura. Twee jonge Amsterdamse dames die vegan anno 2014 helemaal begrepen hebben. Het begon allemaal met een succesvol veganistisch catering bedrijf, wat nu uitgegroeid is tot een echte vegan hotspot. Ze energie spat er vanaf: ze zijn vrolijk, positief en super klantvriendelijk. Als deze twee dames vegan (en vegetarisch) eten in Amsterdam groot gaan maken, dan komt het helemaal goed! Niets geen stoffig of oubollig karakter, gewoon gezond, lekker en bewust en vooral voor iedereen. Precies zoals hippe vegetariërs dat graag zien!

Het publiek
Als ik de dames van Dophert moet geloven komen Amsterdammers uit de hele stad een bezoek brengen aan hun unieke lunchroom. En terecht! Want het mooiste is: niet alleen maar veggies of vegans, vooral ook andere mensen krijgen hier de kans te ontdekken hoe lekker en gezond veganistisch eten is. Want als je groenten goed klaar maakt, dan gaat er een wereld voor je open! En dat kan je bij Dophert ontdekken, daarom is Dophert voor iedereen. Dus kom snel en ervaar het zelf…

Het eten
Bij Dophert kan je van woensdag tot en met zondag terecht voor ontbijt en lunch. Zo hebben ze heerlijke ontbijtmuffins, amandelboter en scrambled tofu. Stevige volkoren zuurdesem boterhammen met pompoenhummus en seitan chorizo, of een vegan clubsandwich met tempeh. Daarnaast hebben ze salades met de beste groenten zoals linzen, pompoen, artisjokken en tuinbonen en altijd een goed soepje zoals de zwarte bonensoep. Ook niet te vergeten de lekkerste (en gezondere!) vegan zoetigheden zoals banana-blueberrybread of peanutbutter-brownietaart. Yummie! ’S Avonds hebben ze altijd twee afhaalmaaltijden die per week wisselen, hiervoor kan je hun Facebook in de gaten houden, dus dat blijft altijd een verrassing.

Het drinken
En dan heb ik het nog niet gehad over Dophert’s assortiment aan drankjes: heerlijke theesmaken met lijsterbes, vlierbloesem, gemberwortel, citroengras, kardamom of kruidnagel… Koffie, warme chocola of chai met soja-, amandel- of havermelk. De lekkerste sapjes met spinazie, kersen, banaan, kokos, rauwe cacoa, gember of noem maar op en de unieke frisdrankjes van Fritz, waaronder ‘kola’ met stevia! Te veel om te proberen, dus reden te meer om hier veel en vaak te komen.

De rekening
Bij Dophert betaal je 2,50 voor de meeste drankjes en 3,50 voor een sapje. De ontbijtjes variëren van 2,50 (ontbijtmuffin) tot 10 euro (Full English Breakfast). Voor de boterhammen, sandwiches, soepen en salades betaal je tussen de 4,50 en 7,50. Ook de afhaalmaaltijden ‘savonds zijn gemiddeld 8 euro, dus dat zijn geweldige prijzen en geloof mij: iedere hap is het meer dan waard!

Dophert, Spaarndammerstraat 49 Amsterdam, 020 752 05 81, www.facebook.com/dophert

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Ik ben altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat me weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die hoor ik graag!

IMG_2717      IMG_2721

IMG_2712      IMG_2695

IMG_2697      IMG_2722

Summary
recipe image
Recipe Name
Dophert: vegan anno 2014
Published On