Print Friendly, PDF & Email

Op 6 juni vindt er een te gek evenement plaats! Het 010/020 diner waarbij toprestaurants uit Amsterdam en Rotterdam de handen in één slaan voor een bijzondere culinaire avond. Aanstaande dinsdag 6 juni van 18.30-23.30 is het weer zover en vindt de vegan editie van het 010/020 diner plaats. Vegan culinair dus, een unicum! Er zijn nog plaatsen, dus reserveer snel.

010/020 diner
Dit concept is een initiatief van Guustronomie en restaurant Dertien (dé Rotterdam diner-tip uit mijn boek!). Samen nodigen zij de tofste restaurants uit Rotterdam én Amsterdam uit, om samen een culinair feestje te bouwen bij een gastrestaurant. Dat is het 010/020 diner! Iedere editie is er een ander thema. Deze editie willen Guustronomie en Dertien degenen die te vaak net buiten de gastronomische boot vallen eens flink in de watten leggen door een op-en-top culinair vegan diner. Een buitenkansje dus!

Samen met Vermeer, Rijks en De Kas
Het wordt natuurlijk niet zomaar een vegan diner, hier proef je de tofste gerechten en vegan-wijnen uit 010 én 020! Naast Dertien (initiatiefnemer), Aloha (gastrestaurant) en Bistrot du Bac uit Rotterdam, zijn ook de teams van mijn favoriete groentezaken uit Amsterdam erbij: Vermeer, Rijks en De Kas. Zij toveren altijd al met groente maar gaan voor dit diner nog een stapje verder: 100% plantaardig en natuurlijk met perfect combinerende vegan wijnen erbij.

Aloha stadsicoon Rotterdam
Het 010/020 diner strijkt deze editie neer bij Aloha in Rotterdam, een unieke locatie waar ze bovendien altijd laten zien wat er mogelijk is in de plantaardige keuken! Aloha is sinds 2013 gevestigd in de Wildwaterbaan van voormalig subtropische zwemparadijs Tropicana en kijkt uit over de Maas. Tropicana is voor 010 een echt stadsicoon, en daarom is het zo bijzonder hoe Aloha daar een nieuwe invulling aan geeft. Sinds twee jaar is Aloha onderdeel van Blue City waar ondernemerschap in de circulaire economie centraal staat. Zo zet Aloha zich in voor diverse circulaire initiatieven, zoals de samenwerking met Rotterzwam waarbij koffiedik en vliesjes uit de koffiebranderij hergebruiken als grondstof waarop oesterzwammen gekweekt worden. Deze oesterzwammen worden verwerkt tot bitterballen die in Aloha geserveerd worden met, jawel, koffiemayonaise.

Wat kan je verwachten?
Samen willen de deelnemende 010/020 restaurants alle vega-vriendelijke gasten flink fêteren op deze ongetwijfeld onvergetelijke avond, waar zij nu eens niet de uitzondering zijn tijdens een fenomenaal diner!

Wil jij hierbij zijn? Dat kan!
Datum: 6 juni van 18:30 – 23:30
Locatie: Aloha, Maasboulevard 100, 3063 NS Rotterdam
Kosten: 90 euro all-in
Kaartjes: te koop via deze link
Meer weten? Kijk op Facebook!

PS. Ik ben er ook!

Summary
Vegan diner 010/020 op 6 juni bij Aloha in Rotterdam
Article Name
Vegan diner 010/020 op 6 juni bij Aloha in Rotterdam
Description
Uniek initiatief van bijzondere restaurants uit Amsterdam en Rotterdam. Samen serveren ze op 6 juni een veganistisch diner! Lees hier alles en koop kaarten.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!