Print Friendly, PDF & Email

Voornamelijk biologisch, altijd lokaal en in het seizoen: dat is het menu van Restaurant Karakter in Rotterdam. Het menu is ontwikkeld op basis van verkrijgbare producten van het moment met veel biologische producten uit de regio. Dagelijks wordt er bepaald welke groenten van optimale kwaliteit zijn om in te kopen en het verrassingsmenu mee te vullen.

Het interieur
Op de fiets reden wij in minder dan 10 minuten van CS Rotterdam naar het Westerlijk Handelsterrein. Het historische pand van Karakter is te herkennen aan zijn zwarte balken aan het plafond en de originele houten vloer. De oude kroonluchters en kaarsjes verzorgen een verwelkomende en verwarmende ambiance. Bijna aan het einde, aan de linkerzijde, bevindt zich de ingang van Restaurant Karakter.

Bediening en gasten
Vast onderdeel in de keuken zijn Pety en Nathan, de chefs en tevens eigenaren van Restaurant Karakter. Waar Nathan na de koksopleiding ervaring heeft opgedaan in verschillende (sterren)zaken, heeft Pety na de koksopleiding een opleiding Voeding & Diëtetiek gevolgd. Deze ervaringen samen resulteren in fijne gerechtjes met oog voor detail en gerechtjes die net even anders zijn! Denk aan een vegan dessert met dadels, sojacrème met cacao, sorbet en cacao-kokos ganache. YUM! Nathan en Pety koken met zoals zij dit noemen ‘culinair bewustzijn’. Dat wil zeggen dat het menu zowel duurzaam als ontzettend lekker moet zijn. Daarom wordt er per dag een selectie gemaakt van groenten met optimale kwaliteit en voor de liefhebber een stukje vlees of vis. Wij keken om ons heen en zagen alle gasten dan ook genieten van de gerechten! Het ene mooie gerecht werd gevolgd door het volgende. Niet alleen voor het stel dat van een romantisch diner voor twee genoot (net als mijn tafelgenoot en ik), maar ook de groep naast ons van 20 personen kreeg gerechten van dezelfde kwaliteit. De bediening was vriendelijk en wist veel te vertellen over de gerechten en bijbehorende wijnen.

Vegetarisch genieten
Bij Karakter ga je direct voor het verrassingsmenu, met de keuze tussen een drie-, vier-, vijf- of zesgangenmenu. Wij begonnen de avond met een glaasje bubbels, want er is altijd iets te vieren! Na de amuse kwam er een wel heel bijzonder gerechtje onze kant op: dungesneden zijden tofu met diverse bereidingen van komkommer met avocado, groene appel en mierikswortelcrème. Een plaatje en ook erg lekker fris! Dit werd gevolgd door een zwartebonen-burgertje in een kruidenkorst met schorseneer, paddenstoelen en mosterdsla. De derde gang was een pompoensoep, een persoonlijke all-time-favourite, met gerookte tempeh, kokos en sesam. Vooral de gerookte tempeh is een heel bijzonder onderdeel van dit gerecht en iets wat ik thuis ook niet snel zal eten (want ja, hoe maak je dat?). De vierde gang bestaat uit bladerdeeg gevuld met gestoofde seitan met knolselderij, postelein en krieltjes. En tot slot het dessert dat helemaal vegan (!) de perfecte afsluiter was van een mooi diner, licht en romig tegelijk.

Best for last
Het beste gerechtje heb ik in dit artikel voor het laatst bewaard. En dat is de amuse: tartaar van tomaat. Dit kleine gerechtje, dat de gang is voor de officiële eerste gang, heeft de toon gezet voor het diner. Restaurant Karakter heeft steak tartaar omgetoverd van klassiek vleesgerecht tot authentiek vegetarisch gerecht. Ik weet tot op de dag van vandaag niet hoe het gelukt is om tomaat de look en feel te geven van het normaal rauwe rundvlees, maar het is gelukt. Wow, wat waren wij onder de indruk!

Restaurant Karakter – Van Vollenhovenstraat 15 – 3016 BE Rotterdam – www.restaurantkarakter.nl

Ben jij al bij Restaurant Karakter geweest? Wat vond je ervan? Of is er een ander restaurant waar wij heen moeten? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Karakter Rotterdam: biologisch, lokaal en in het seizoen
Article Name
Karakter Rotterdam: biologisch, lokaal en in het seizoen
Description
Voornamelijk biologisch, altijd lokaal en in het seizoen, dat is het menu van Restaurant Karakter in Rotterdam. Tijd voor een verrassingsmenu!
Author