Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (2 stemmen)

Restaurant Oerwoud is één van de favoriete restaurants van onze medeblogster Andrea, eigenaresse van Vegan Bliss Love. Zij deelt met ons haar beleving van Oerwoud!

Andrea: Elke keer als ik bij Oerwoud naar binnen wandel word ik intens blij van al het groen. Oerwoud is echt een super leuke groene hotspot in hartje Den Bosch. Hier is alles plantaardig! Naast al dat groen aan plantjes en eco spulletjes hebben ze ook onwijs lekker plantaardig eten dus dan begrijp jij natuurlijk wel dat dit echt mijn favoriete plekje in Den Bosch is waar ik regelmatig te vinden ben. Het fijne is dat alles wat er in het Health Cafe van Oerwoud gemaakt wordt niet alleen plantaardig is, maar ook zoveel mogelijk biologisch en van lokale boeren of uit hun eigen stad moestuin afkomstig is. Dat houdt in dat alle producten die ze gebruiken vrij zijn van pesticide en kunstmatige toevoegingen. Daar word je toch blij van..? Althans ik wel! Zo kun je hier terecht voor een heerlijke kopje verse kruiden thee, fairtrade organic koffie, huisgemaakte chai latte, een versgeperst juice of frisse smoothie met bijvoorbeeld een lekker grote huisgemaakte blissbal, een gezond taartje van Bliss of een stuk bananenbrood. Die ook nog eens glutenvrij zijn! Maar je kunt hier ook heerlijk lunchen met een Wereldse plank met allemaal lekkere hapjes (zie foto), een Thaise kokos soep, een regenboog salade en sinds twee weken hebben ze ook een glutenvrije wrap op de nieuwe zomer menukaart staan! Deze heb ik nog niet geproefd dus een hele goede reden om snel weer terug te gaan al zeg ik het zelf.

Plantaardig in Den Bosch
Buiten de deur eten of even lekker lunchen is voor mij jarenlang niet altijd even gemakkelijk geweest in mijn favoriete stadje Den Bosch, want vaak kwam het dan toch uit op een salade met frietjes of een simpel aangepast gerecht. Zo bood Puur Gondisch in de zomer van 2015 een uitkomst en kon je mij daar dan ook regelmatig vinden, maar helaas sloot zij na een tijdje weer haar deuren. En zoals het spreekwoord luid ‘Voor elke deur die dicht gaat, gaat er een nieuwe deur open’ ging er zeker een nieuwe deur open en wat voor een! Daar was Oerwoud ineens en ik was meteen stapel verliefd toen ik de eerste stap binnen zette. Wat een fijne vibe en al die leuke spulletjes voor in huis, van vintage, rotan en macrame tot glazen vazen, de meeste exotische planten en kleine hebben dingetjes. Ja dit had Den Bosch echt nodig en ik ook! Een fijn, groen, relaxt plekje met overheerlijk plantaardige gerechtjes, waarvan ook zeker glutenvrije opties beschikbaar zijn. Wat wil een natuur liefhebbend stadsmens nou nog meer..?

Workshops
Oerwoud heeft daarnaast nog meer te bieden, namelijk workshops! Naast het lekkere plantaardige eten, de exotische plantjes en alle leuke spulletjes voor in huis & tuin worden er ook regelmatig workshops gegeven. Zo kun je een workshop ‘macrame wallhanger’ volgen of een ‘eco systeem’ maken in een ontzettend gave vaas, maar ook een workshop ‘eetbare bloemen + proeverij’ en op zondagochtend wordt er een stilte wandeling gehouden door de Bossche broek of een yoga les gevolgd door een bliss ontbijt. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is mogelijk in dit prachtige pandje in de Vughterstraat!
Neem eens een kijkje op de website voor het aanbod aan workshops en de geplande datums. Je kunt je hier ook meteen aanmelden! Ze hebben trouwens ook een webshop wat erg leuk is om door heen te snuffelen!

Zomerse menukaart
Sinds een aantal weken heeft Oerwoud een nieuwe menukaart met o.a. glutenvrije wraps die ik zeker snel wil gaan proeven. De smoothiebowl is deze zomer natuurlijk een blijvertje en de Wereldse plank ook. Heb je geen tijd om in alle rust te lunchen..? Geen probleem, want dan maken ze gewoon een healthy Oerwoud take away voor jou! Ook kun je hier tegenwoordig gezonde spirulina ijsjes kopen om even lekker af te koelen als het buiten zo warm is. Yum!

Heb ik jou nieuwsgierig gemaakt naar Oerwoud..? Kom dan snel eens naar het o zo mooie Den Bosch!

Oerwoud, Vughterstraat 84 Den Bosch, 0614342929, www.oerwouddenbosch.nl

Ga jij deze hotspot binnenkort ook bezoeken of ben je er al geweest? Wij zijn altijd benieuwd naar jouw verhaal! Laat ons weten wat je het lekkerste of het leukste vond in een berichtje via Facebook, Twitter, Instagram of in een reactie. En heb jij andere aanraders? Ook die horen we graag!

 

Summary
Article Name
Oerwoud: groene hotspot in hartje Den Bosch
Description
Alles in het Health Cafe van Oerwoud is plantaardig, biologisch en van lokale boeren of uit hun eigen stadsmoestuin. De groene hotspot in hartje Den Bosch!
Author