Print Friendly, PDF & Email

Tijd om een kijkje te nemen bij Pierre Par CP, waar naast kleurrijke gerechten ook wijn een speciale rol speelt! Met maar liefst 750 wijnen op de kaart is Pierre Par CP een bijzondere wijnbar, waar je als wijnliefhebber geweest moet zijn! Maar ook als je minder bekend bent met wijn, maar wel groot fan bent van heerlijk dineren, ben je bij Pierre in Den Haag aan het juiste adres!

Het interieur
Op de Haagse Denneweg vind je naast verschillende leuke winkels en restaurants sinds kort ook Wijnbar Pierre Par CP. Deze wijnbar heeft zijn deuren geopend onder de vleugels van restaurant Central Park Voorburg en serveert ook mooie vegetarische gerechten met bijpassende wijn, maar daarover later meer 😉 Bij binnenkomst valt je direct één ding op: de flessen wijn die in de zaak in wijnkasten staan. Maar, voor de bijzondere selectie moet je ergens anders zijn. Dat zijn de flessen wijn die zich schuilhouden achterin de zaak. Hier bevindt zich namelijk een heuse wijnkelder waar de meest bijzondere wijnen liggen, klaar om ontkurkt te worden. Het interieur van Pierre Par CP is ruim met mooie lange banken, intieme hoekjes en luxe stoelen, waar je graag aanschuift. De bar in het midden van de zaak is een leuke plek om te zitten, de sommelier kan je hier alles vertellen over de verschillende soorten wijn! Maar ook onder de luifel zit je intiem, uitkijkend op het voorbijgaand publiek van de Denneweg.

Bediening & Publiek
De bediening is vriendelijk en het publiek is divers. Bij een plekje aan het raam zit een verliefd stel te bladeren door de wijnkaart. Aan de bar zitten mensen met een drankje en in de zaak zelf zitten verschillende gezelschappen bestaande uit intieme en grotere groepen. Hoewel Pierre Par CP oogt als een zaak waar een select gezelschap samenkomt, is het juist heel erg toegankelijk voor een groter publiek.

Op het menu
Bij wijnbar Pierre ben je vanaf de lunch welkom voor een glas wijn met of zonder bar bites (wij raden aan mét natuurlijk!) of een maaltijd van kleine gerechten. Ook kun je kiezen voor een verrassingslunch of -diner bestaande uit meerdere gerechten, waarbij de enige lastige keuze het kiezen van het aantal gangen is. De mogelijkheden zijn enorm, maar wil je een keertje echt uitpakken, dan raden wij aan om te kiezen voor een zes-, acht-, of zelfs tiengangenmenu(!). Sinds kort kan je bij Pierre Par CP ook elke dag (dus niet alleen in het weekend!) terecht voor een complete high wine, waarbij er tijdens 3 gangen met bites verschillende soorten wijn aan bod komen. Move over high tea, het is tijd voor high wine!

Wijnen van over de hele wereld
Bij dit restaurant staat naast het eten ook wijn centraal en wij hadden dan ook niets anders verwacht van een bezoek aan deze wijnbar. Waar wij niet op voorbereid waren, was de omvang van het wijnassortiment bij Pierre. Want 750 soorten, dat zijn er nogal wat! Bij de gedachte alleen al krijg ik keuzestress, maar gelukkig kon de sommelier ons op weg helpen door bij de verschillende gerechten bijpassende wijnen te schenken.

Het vegetarische menu van de chef
Wij probeerden het vegetarische menu van de chef, bestaande uit 4 gangen waarbij wij per gerecht de bijpassende wijn probeerden. Dit resulteerde in een reeks van prachtige wijn-spijs combinaties, waar ik je graag wat meer over vertel. Je kunt natuurlijk altijd losse gerechten kiezen van de menukaart, maar stiekem vind ik het altijd veel leuker om verrast te worden, dat voorkomt ook direct potentiële keuzestress. De vier verrassingen op een rijtje:

  1. Biet op verschillende manieren
  2. Huisgemaakte ravioli gevuld met zelfgemaakte ricotta met verse kruiden
  3. Perfect gegaard eitje op Oosterse wijze
  4. Frambozen, meringue, basilicum en citroen dessert

In het eerste gerecht staat de biet centraal, voor menig vegetariër een klassieker die heel goed óf heel slecht kan uitpakken. In dit geval waren wij positief verrast! Niet alleen door de verschillende bereidingen van biet, waaronder een zachte en frisse balsamico-bietsorbet. Maar ook door de combinatie met amandelen en mierikswortel. Ik was nooit zo bekend met mierikswortel, maar ben deze door dit gerechtje gaan herontdekken. Het is namelijk een ontzettend fijne smaak die erg goed werkt in combinatie met het aardse van biet.

Het tweede gerecht is voor mij een absolute winnaar: zelfgemaakte ricotta in buideltjes deeg met kruidige saus en krokante aardappelblokjes. Dit gerecht is ultiem comfort food, maar dan getild naar een nieuw level. En als je denkt dat het derde gerechtje het tweede niet kan overtreffen, dan heb je het mis. Dit eenvoudig ogende gerechtje bestaat uit een perfect gepocheerd eitje verstopt onder knapperige pastinaak en gebakken aardappeltjes, verrijkt met verse truffel, dat het gerecht helemaal afmaakt. Het romige eigeel en de verfijnde smaak van de truffel worden hier heel mooi ondersteund door een houtgerijpte chardonnay.

Tot slot, het dessert. De smaken framboos en citroen zijn een klassieker, maar de basilicum in de mix maakt dit gerecht pas echt interessant. De gel gemaakt van basilicum is ontzettend geconcentreerd en smaakt lekker in ieder hapje. Wanneer de knapperige en zoete meringue, de frisse citroenpudding, verse framboos en basilicumgel samen op je lepel liggen, is het tijd om je klaar te maken voor een ware smaakexplosie. Wow, wat is dit dessert lekker! En dat zegt wat als het komt van iemand die normaal bij het dessert steevast kiest voor het kaasplankje. Het dessert is misschien nog wel de beste verrassing van een geslaagde avond bij Wijnbar Pierre Par CP!

Wijnbar Pierre Par CP – Denneweg 11, 2514 CB Den Haag – www.pierre.nl

Ben jij bij Pierre Par CP geweest om het menu én de wijnen te proeven? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
Wijnbar Pierre Par CP: wijnen van de hele wereld op Haagse Denneweg
Article Name
Wijnbar Pierre Par CP: wijnen van de hele wereld op Haagse Denneweg
Description
Tijd om een kijkje te nemen bij wijnbar Pierre Par CP in Den Haag, waar naast kleurrijke gerechten maar liefst 750 wijnen op de kaart staan. Cheers!
Author