Van haver tot gort: Meergranen pap met braam-lauriersaus
Rosa Kuijpers

Van haver tot gort: Meergranen pap met braam-lauriersaus

woensdag 21 februari 2018
Ben jij ook zo verzot op warme havermout ontbijtjes? Wellicht dat het kookboek: Van haver tot gort dan iets voor jou is. Deze staat tjokvol verrassende recepten voor zowel havermout, risotto's en nog veel meer fijne graanrecepten. Van de klassieke pap tot de moderne pap met een 'speciale' twist.  Het fijne aan de recepten uit het kookboek is dat ze op elk moment van de dag gegeten kunnen worden. Van haver tot gort  bevat zowel zoete als hartige graanrecepten. Ik ben een groot fan van lekkere warme havermout in de ochtend en dankzij de recepten van dit boek ben ik een fanaat geworden. Hieronder deel ik een van mijn favoriete met jullie, namelijk de meergranen pap met braam-lauriersaus.

Wat heb je nodig voor deze meergranen pap met braam-lauriersaus?
Voor 1 persoon

  • 180 ml water

  • 180 ml melk

  • 45 g roggevlokken

  • 45 g havervlokken, fijn

  • snufje zeezout


Voor de braam-lauriersaus

  • 50 g bramen

  • ½ el ahornsiroop

  • 1 el water

  • 1 citroen, zeste

  • 2 laurierbladeren


Hoe maak je deze meergranen pap met braam-lauriersaus?

  1. Breng water en melk aan de kook en voeg de vlokken toe. Zet het vuur laag en laat 15 minuten pruttelen met het deksel half op de pan. Roer af en toe.

  2. Voeg na circa 10 minuten het zout toe en roer.

  3. Maak ondertussen de braam-lauriersaus. Doe bramen, ahornsiroop, water, citroenzeste en laurierbladeren in een pan en breng zachtjes aan de kook. Haal de pan na 5 minuten van het vuur. Verwijder de laurierbladeren.

  4. Schep de pap in een kom en giet de braam-lauriersaus erover.Heb jij deze mocha latte met chocolade en kersen naar het recept van Ingrid Hofstra gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

    Van haver tot gort
    Ingrid Hofstra
    Uitgever: Carrera
    ISBN: 9789048840205
    Prijs: €25,-


 

1 Reacties

Ik wil niet flauw doen, maar er staan 5 taalfouten in dit korte stukje. Als jullie nog iemand zoeken voor tekstredactie, houd ik me aanbevolen. Ik ben zelf ook een hippe vegetariër trouwens. ;-)

12:03 19 januari 2024

Dag Hildert, oe wat slordig. Af en toe zijn we zo druk, dus dat een tweede lezer ontbreekt. Dank voor je opmerkzaamheid! We gaan erop letten en weten je te vinden als we iemand zoeken :-) Groet! Isabel

12:03 19 januari 2024

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.