TRENDING: 3 x Avocado Burger Buns
Miriam Groot

TRENDING: 3 x Avocado Burger Buns

maandag 02 april 2018
[et_pb_section admin_label="section"]
[et_pb_row admin_label="row"]
[et_pb_column type="4_4"][et_pb_text admin_label="Text"]Op dit moment zijn ze helemaal hot: avocado burger buns, ofwel burgers van avocado in plaats van brood. Sinds kort kun je de te gekke avocado burgers eten in Amsterdam, maar hoe tof is het om ze zelf te serveren? Maak er een plantaardige tempeh burger bij en je steelt  de show! Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met toppings, maar wij deelden afgelopen weken de recepten voor een classic, groene en Aziatische burger. Hier staan alle recepten nog een keer bij elkaar!

Wat heb je nodig?

Voor 1 classic burger bun + toppings:


  • 1 rijpe avocado

  • tomaat, in plakjes

  • komkommer, in plakjes

  • augurk, in plakjes

  • 2 blaadjes krulsla

  • 1 theelepel sesamzaadjes


Voor 1 groene burger bun + toppings: 


  • 1 rijpe avocado

  • 1-2 eetlepels groene hummus

  • groene asperges

  • een handje rucola

  • komkommer, in plakjes

  • 1 theelepel sesamzaadjes


Voor 1 Aziatische burger bun + toppings:


  • 1 rijpe avocado

  • 3-4 shiitake paddenstoelen, gebakken

  • 3 radijsjes, in plakjes

  • 1 theelepel sesamzaadjes


Voor 3-4 tempeh burgers:

  • 400 gram blok tempeh

  • 2 tenen knoflook

  • 1 middelgrote ui

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 130 gram bloem

  • 1 flinke theelepel maizena

  • 2-3 eetlepels water (niet bij de aziatische burger!)

  • zout en peper naar smaak

  • extra: 1 el paprikapoeder (classic), 1 el provencaalse kruiden (groen), 2 el sojasaus (aziatisch)


Hoe maak je de burgers?
Begin met de tempeh burgers. Snijd de tempeh in plakken en stoom deze voor zo’n 10 minuten boven kokend water. Snijd ondertussen de knoflook en ui in stukjes en fruit deze in 1 eetlepel olijfolie. Bak de tempeh mee voor zo’n twee minuten en schep alles vervolgens in een keukenmachine. Maal fijn tot er een kruimelig deeg ontstaat. Kneed hier de bloem, maizena, zout en peper en de overige ingrediënten* doorheen. Verdeel het deeg in drie of vier ballen. Dit hangt er vanaf hoe groot en hoeveel burgers je wil hebben. Bak de burgers in 2 eetlepels olijfolie tot ze bruin verkleurd zijn.

* Voor één classic burger kneed je er nog 1 theelepel paprikapoeder en 2 tot 3 eetlepels water doorheen.

* Voor één groene burger voeg je er nog 1 theelepel Provençaalse kruiden en 2 tot 3 eetlepels water aan toe.

* Voor één Aziatische burger meng je nog 2 eetlepels sojasaus door het deeg.

Maak dan je bun. Halveer een avocado en verwijder de pit. Pel de schil voorzichtig van de avocado en snijd een dun plakje van de bolle kant van één van de helften. Dit zorgt ervoor dat de burger straks rechtop kan blijven staan. Beleg de avocado vervolgens met de bijbehorende toppings en de burger en plaats de andere helft van de avocado er bovenop. Strooi nog wat sesamzaadjes over de bovenkant en serveer!



Wil je meer van Miriam zien? Check haar Instagram: @plantbasedbrekkie.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd![/et_pb_text][/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.