Print Friendly, PDF & Email

De zomer staat voor de deur en dat betekent lekker buiten eten! Neem je vegetarische lunch makkelijk mee naar het park, in de auto of misschien wel naar het pretpark! Vandaag delen wij 3 recepten voor zomerse meeneem lunches met Quorn: vegan caesarsalade met gepaneerde filets, pizza muffins met vegetarische pepperoni & broodjes Quorn-kerriesalade, lekker zomers!

Vegan caesarsalade met gepaneerde filets van Quorn

Ingrediënten
Voor 4 personen
2 verpakkingen Quorn gepaneerde filets
1 grote krop Romeinse sla
2 sneetjes (oud) brood
6 el (plantaardige) yoghurt
2 teentjes knoflook
2 el edelgistvlokken
olijfolie
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de boterhammen in blokjes of scheur deze in stukken in het formaat van croutons. Meng de gesneden boterhammen met een scheutje olijfolie in een kom en breng op smaak met zout en peper, hussel alles goed door elkaar. Verdeel het brood over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de teentjes knoflook (nog in de schil) naast het brood op de bakplaat. Rooster 15 minuten in de oven of tot de croutons goudbruin zijn. Haal de croutons en teentjes knoflook uit de oven en laat afkoelen.
  3. Verhoog de temperatuur van de oven naar 220°C. Verdeel de Quorn gepaneerde filets over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 minuten in de oven.
  4. Meng met behulp van eens staafmixer of keukenmachine de (plantaardige) yoghurt, gepofte knoflook en edelgistvlokken tot een gladde saus en breng op smaak met zout en peper.
  5. Was en snijd de Romeinse sla en verdeel over een grote schaal of in losse meeneembakjes. Haal de Quorn gepaneerde filets uit de oven en snijd in reepjes. Verdeel de gepaneerde filets en de croutons over de sla en giet hier de dressing over. Geniet of neem mee voor onderweg!

Tip! Je kunt ook de dressing apart verpakken en deze net voor gebruik over de salade gieten, dan blijft de sla extra knapperig.

Pizza muffins met Quorn pepperoni

Ingrediënten
Voor 12 stuks
1 pakje Quorn Pepperoni
250 g zelfrijzend bakmeel
250 ml (plantaardige) melk
2 eieren
1 groene paprika
50 g geraspte kaas
2 tl oregano
1 tl paprikapoeder
60 ml olijfolie
zout en peper

Extra: muffinvormpjes en muffinbakvorm

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven op 200°C.
  2. Meng (plantaardige) melk samen met de eieren en olijfolie in een kom. Doe het zelfrijzend bakmeel in een andere kom en giet langzaam de vloeibare ingrediënten door het zelfrijzend bakmeel tot een beslag.
  3. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (van ongeveer 1 cm). Snijd ook de Quorn Pepperoni in blokjes van hetzelfde formaat.
  4. Meng de paprikablokjes, Quorn Pepperoni-blokjes, geraspte kaas, oregano en paprikapoeder door het beslag, breng op smaak met zout en peper en verdeel het beslag over de muffinvormpjes.
  5. Bak de pizzamuffins 25-30 minuten in de oven, haal uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Verdeel de pizzamuffins over meeneemdoosjes of geniet meteen!

Broodjes Quorn-kerrie salade

Ingrediënten
voor 4 broodjes

8 sneetjes brood naar keuze
1 verpakking Quorn Vegetarische Stukjes Dés
2 avocado’s
2 lente-uitjes
200 ml yoghurt
4 el citroensap
2 tl kerriepoeder
1 tl chilivlokken
zout en peper

Optioneel:
30 g rucola
½ komkommer

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom de yoghurt samen met het citroensap, kerriepoeder en chilivlokken. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Snijd de avocado in blokjes en de lente-ui in dunne plakjes. Voeg de avocado en lente-ui samen met de Quorn Vegetarische Stukjes Dés toe aan het yoghurtmengsel.
  3. Bestrijk 4 sneetjes brood met de vegetarische Quorn-kerriesalade en leg hier de overgebleven sneetjes brood bovenop. Halveer de boterhammen en geniet, of verpak deze om mee te nemen voor onderweg!

Wat is jouw favoriete meeneem lunch? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
3 zomerse meeneem lunches met Quorn
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!