À la minute: aardappel, venkel en tomatenschoteltje
Daniëlle van Kampen

À la minute: aardappel, venkel en tomatenschoteltje

dinsdag 02 februari 2021
Dit recept voor een snelle frisse aardappel, venkel en tomatenschotel komt uit het boek À la minute. In dit Frans georiënteerde kookboek staan veel lichte en voedzame recepten met een Frans tintje. Benieuwd naar het kookboek À la minute van Mari Maris? Lees dan ook onze review!

Ingrediënten
Voor 4 personen
600 g à 1 kg vastkokende aardappel, in partjes
4 venkels, in de lengte in partjes van 1 cm breed
4 rode uien, gehalveerd en in partjes
2 dikke tenen knoflook, fijngehakt
4 mooi rijpe tomaten, in partjes
8 takjes basilicum, gerist en gehakt
grof zeezout
olijfolie

Optioneel
stuk oude pecorino of Parmezaan, of als vegan optie: edelgistvlokken

Bereidingswijze

  1. Breng een ruime pan water aan de kook, voeg zout en aardappelen toe en kook ze in circa 8 minuten net niet gaar. Giet ze af en laat goed uitdampen.

  2. Verwarm op middelhoog vuur twee koekenpannen met een beetje olie. Verdeel over de ene pan de partjes aardappel zo dat ze de ruimte hebben om te bakken. Laat ze in 4 à 5 minuten goudgeel bakken en schud dan om, geef in een paar minuten de andere kant ook een kleurtje.

  3. Fruit tegelijkertijd in de andere pan de venkel en ui. Schud om als er lichte schroeiplekjes op komen en blus af met een bodempje water.

  4. Laat het vocht in ongeveer 4 minuten verdampen en voeg dan de knoflook en tomaat toe. Draai het vuur wat lager als de tomaat begint te bakken en geef het nog 2 à 3 minuten. Maal er peper over en bestrooi met de basilicum en een kneepje zeezout.

  5. Verdeel de aardappelen en de groenten over de borden en rasp eventueel kaas over de groenten.


Heb je dit recept geprobeerd? Of een ander recept uit het kookboek À la minute? Laat het ons weten in een reactie, via Instagram of op Facebook. Wij zijn benieuwd!

À la minute
Mari Maris
Uitgever: Carrera
ISBN: 9789048856374
Prijs: €31,99

Fotocredits: René Mesman



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.