Print Friendly, PDF & Email

Plantaardige recepten zonder melkproducten en koolhydraten zoals rijst, pasta en aardappelen vind ik altijd een perfecte, lichte en gezonde avondmaaltijd. Deze auberginerolletjes zijn hiervan een perfect voorbeeld! Lekker winters, comfortabel en toch goed vullend. Simpel en snel te maken!

Wat heb je nodig?
Voor de auberginerolletjes:
1 lange, grote aubergine
1 blik gekookte zwarte bonen (‘black beans’)
1 paprika
1 teentje knoflook
1 klein uitje
½ theelepel chilipoeder
1 theelepel komijn
½ eetlepel koriander

Voor de tomaten-abrikozensaus:
2 tomaten
3 verse abrikozen of 6 gedroogde abrikozen
1 klein uitje
1 teentje knoflook
pijnboompitten voor garnering (optioneel)

Hoe maak je deze auberginerolletjes?
Begin met de saus: snij de ui en de knoflook fijn en doe deze samen me de tomaten en de abrikozen in de keukenmachine, mix tot een grove salsatextuur. Maak daarna de zwarte bonenvulling door de ui en de knoflook klein te snijden en opnieuw samen met de zwarte bonen, de paprika en de kruiden in de keukenmachine te doen. Mix tot een gladde, romige massa. Snij nu de aubergine in de lengte in dunne, lange plakken en gril deze in een grilpan of in de oven gedurende 5 minuten aan iedere kant totdat de aubergine zacht en gaar is, maar nog wel stevig. Verwarm vervolgens de oven op 200 graden. Doe twee eetlepels vulling op de aubergineplakken, rol deze voorzicht op en leg in een ovenschaal met een prikker erin om ze vast te zetten. Verspreid de tomaten-abrikozensaus over de top, garneer eventueel met pijboompitten en bak 15 minuten in de oven. Je bent klaar om te serveren!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Auberginerolletjes met zwarte bonen
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!