Print Friendly, PDF & Email

Niets is zo lekker als een feestelijk ontbijtje in het weekend (in bed). Deze bananenpannenkoekjes lenen zich daar perfect voor! Super snel gemaakt, heel smaakvol en ook nog eens gezond en glutenvrij (want op basis van banaan). Heerlijk met blauwe bessen, romige yoghurt, ahornsiroop en een snufje kaneel.

Wat heb je nodig?
Voor de pannenkoekjes:
2 bananen
4 eieren
40 gram kokosrasp
100 gram blauwe bessen
snufje zout
kokosolie

Voor de garnering:
extra kokosrasp
extra blauwe bessen
ahornsiroop / volle yoghurt / kaneel


Hoe maak je deze zondagse bananenpannenkoekjes?
Doe de bananen met de eieren en de kokosrasp in een blender en mix tot een beslag. Roer de blauwe bessen erdoor samen met een snufje zout. Verhit kokosolie in een koekenpan en gebruik ongeveer 3 grote eetlepels beslag per pannenkoekje. Bak totdat de bovenkant gedroogd is, keer de pannenkoek om, bak nog een minuutje tot deze kant ook goudbruin is. Serveer met kokosrasp, blauwe bessen, ahornsiroop, volle yoghurt en een snufje kaneel. Geniet van het weekend!

Bron: Fresh & Light van Donna Hay

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Bananen-pannenkoekjes met blauwe bessen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!