Print Friendly, PDF & Email
4/5 - (1 stemmen)

De zomer is in zicht en dat betekent dat we weer massaal kunnen gaan barbecuen in het park, op het balkon en in de tuin. Wij laten de worstjes, filets en burgers achterwege en laten je zien dat groenten ook een prominente plek op de BBQ verdienen. Wij roepen daarom 2019 uit tot het jaar van de vegetarische barbecue! Wij delen heerlijke barbecue recepten met groente in de hoofdrol! Vandaag: knoflook-kruidenboter uit het prachtige boek Gloeiend Groen van Welmoed Bezoen!

Ingrediënten
4 bollen knoflook
200 boter, op kamertemperatuur
1 citroen, de rasp
6 el fijngehakte tuinkruiden (bv. dille, peterselie, kervel, basilicum, daslook, bloemen)
zout

Bereidingswijze

  1. Leg de bollen knoflook op het barbecuerooster en pof ze circa 35 minuten tot de knoflook helemaal gaar is. Laat iets afkoelen, knijp de teentjes uit het velletje en meng ze met de boter, de rasp en het sap van de citroen en de kruiden.
  2. Breng de knoflook-kruidenboter op smaak met zout.
  3. Rol de boter op in plasticfolie (of doe deze in een bakje of potje met deksel). Leg de rol in de koelkast en snijd er plakjes van zodra de boter hard genoeg is.

Tip! Maak een paar verschillende mixjes en match ze bij andere gerechten. Zo heb je veel verschillende smaken zonder veel extra werk te verrichten. Bijvoorbeeld een versie met dille en knoflook en een andere met komijn, chilipeper en knoflook.

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet barbecuerecept? Deel een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

Gloeiend Groen
Welmoed Bezoen
Uitgeverij: Nigh & van Ditmar
ISBN: 9789038805566
Prijs: €22,50

Summary
recipe image
Recipe Name
Barbecue: knoflook-kruidenboter
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time