Barbecue: rode kool-wortelslaw met knoflookbrood en dip
3 (60%) 2 votes

Deze zomer kunnen we ontzettend veel genieten van het mooie weer. En daar hoort natuurlijk barbecuen bij! Je kunt ontzettend veel kanten op met de lekkerste gegrilde groenten. Vegetarische inspiratie nodig? Met de Vega BBQ-box van Marley Spoon krijg je drie recepten en ingrediënten voor een goede vegetarische barbecue. Wij mogen de recepten voor BBQ met je delen! Deze week: rode kool-wortelslaw met knoflookbrood en dip.

Ingrediënten
1 baguette
1 teen knoflook
1 citroen
10 g verse peterselie
10 g verse bieslook
1 beker zure room
1 cupje honing
15 g verse koriander
2 limoenen
2 bosuien
1x voorgesneden wortel
1x rode kool
4x boter
peper en zout
olijfolie

Extra benodigdheden
keukenrasp
aluminiumfolie
BBQ of grillpan

Bereidingswijze
1. Dip maken
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Bereid de BBQ voor. Halveer de citroen, rasp een citroenhelft en pers de helft uit. Bewaar de andere citroenhelft voor het recept met courgette. Snijd de bieslook in dunne rolletjes. Roer 0,5 tl citroenrasp, 1 el citroensap en gehakte bieslook door de zure room en breng de dip op smaak met peper en zout.

2. Slaw voorbereiden
Snijd de rode kool in zo dun mogelijke reepjes en doe de koolreepjes in een kom. Hak de koriander grof en snijd de bosuien schuin in dunne ringen. Voeg de voorgesneden wortel, gehakte koriander en bosuiringen aan de kool toe en hussel om.

3. Dressing maken
Rasp de limoenschil en pers de limoen uit. Roer 1 tl limoenrasp en limoensap met de honing en 3-4 el olie los. Breng de dressing op smaak met peper en zout, roer door de rode koolreepjes en zet de slaw tot aan het serveren koel. Breng evt. nogmaals op smaak voor het serveren.

4. Knoflookboter maken
Pel en rasp de knoflook boven een kommetje fijn. Hak de peterselie fijn en voeg aan de knoflook toe. Voeg de boter toe zodra deze wat zachter is en roer door met een vork of lepel om de kruiden en boter te mengen. Breng op smaak met peper en zout.

5. Knoflookbrood maken
Snijd de baguette in de breedte doormidden en vervolgens in de lengte open. Besmeer de snijvlakken met de knoflookboter en klap de broodjes dicht. Wikkel ze in aluminiumfolie.

6. Brood grillen
Plaats de broodjes op de hete BBQ en bak ca. 10 min totdat de buitenkant knapperig is. Neem van de BBQ en laat wat afkoelen. Verwijder het aluminiumfolie.

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb je een ander favoriet barbecue recept? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Barbecue: rode kool-wortelslaw met knoflookbrood en dip
Article Name
Barbecue: rode kool-wortelslaw met knoflookbrood en dip
Description
Vind hier het recept voor een vegetarische barbecue: rode kool-wortelslaw met knoflookbrood en dip.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!