Print Friendly, PDF & Email
5/5 - (1 stemmen)

Vaak combineren we gerechten met wijn, vandaar ook de klassieke wijn-spijs combinatie. Maar in Oosterse landen worden gerechten vaak gecombineerd met bier. Tijd om dat in het westen ook te proberen. Vandaag het voorgerecht: tomaten- en mangosalade met een gember vinaigrette.

De combinatie
Gember is zeer krachtig en scherp. Het bier dat je erbij combineert moet dus volmondig genoeg zijn om dit aan te kunnen, wat de AffligemTripel moeiteloos lukt. Zijn uitdrukkelijk zoet fruitig karakter met een duidelijk banaantoets dankzij de unieke gist samen met de korianderpersoonlijkheid passen perfect bij het fruitige en pittige persoonlijkheid van gember.

Wat heb je nodig?
500g tomaten
500g rode en gele kerstomaten
1 rijpe mango of perzin of nectarine
4 fijngehakte jonge uitjes
1 bosje koriander
1 bosje basilicum
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes

Voor de vinaigrette:
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
1 geplet teentje knoflook
1 eetlepel geraspte gember
2 eetlepels gembersiroop

Hoe maak je deze tomaten- mangosalade met een gembervinaigrette?
Dompel de tomaten onder in kokend water gedurende 10 seconde en verfris daarna 1 voor 1 onder oud water. Snijd de tomaten in zeer kleine stukjes. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in blokjes en schep over de tomaten. Bestrooi de salade met uitjes, de koriander, basilicum en de sesamzaadjes. Maak de vinaigrette met de hiervoor toegewezen ingrediënten en giet deze voor het serveren over de salade.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instragram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Bier & Spijs: Tomaten- en mangosalade met gembervinaigrette
Published On