De wintertijd is ingegaan en dat betekent natuurlijk dat het tijd is voor stoofpotjes! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze bierstoof? Je stooft dan je groenten in een heerlijke hoeveelheid bier! Met de juiste stoofkruiden erbij is succes gegarandeerd. Helemaal lekker met de ‘vegetarische runder reepjes’ van JUMBO Veggie Chef voor een goede bite. Beetje ontbijtkoek erdoor en smullen!

Wat heb je nodig?
Voor 2 personen
500 gram pompoen, geschild en in partjes
300 gram gele wortel, in plakjes
1 rode ui, in partjes
2 teentjes knoflook, geperst
1 pakje JUMBO Veggie Chef Vegetarische Runder Reepjes
3 plakken JUMBO volkoren ontbijtkoek
140 gram tomatenpuree
330 ml speciaalbier (ik koos voor ‘Karmeliet Tripel’)
250 ml water
1 pakje JUMBO stoofkruiden
1 kaneelstokje
optioneel: heerlijk om te serveren met couscous, gebruik 75 gram per persoon

Tip: Geen zin of tijd om alle groenten te snijden? Gebruik dan de snelle stoofgroente van JUMBO. Andere variatie, net zo lekker!

Hoe maak je deze bierstoof?

  1. Slacht de pompoen, verwijder de pitten en zaden en snijd in blokjes. Snijd de wortel in plakjes. Pel de rode ui en snijd fijn. Pers de knoflook.
  2. Verhit olie in een braadpan en fruit hierin de ui met de knoflook 3 minuten totdat de ui glazig is. Voeg de pompoen, gele wortel en vegetarische runder reepjes toe aan de pan en breng op smaak met zout en peper. Roerbak gedurende 5 minuten.
  3. Voeg de tomatenpuree, het speciaalbier, water, het kaneelstokje en de stoofkruiden toe, kruimel de ontbijtkoek erover en meng.
  4. Breng het geheel 2 minuten aan de kook, en draai daarna het vuur zachter. Laat het 40 minuten sudderen op laag vuur. Hoe langer je de saus laat inkoken, hoe smaakvoller hij wordt.
  5. Haal het kaneelstokje en de stoofkruiden uit de pan en serveer in kommen. Heerlijk met wat couscous erbij.

Eetsmakelijk! En pppssst…. check de winactie hieronder!

WIN EEN VEGA KERSTWORKSHOP!
Jaaaa! Superleuk, dit wil je winnen. Op 7 december vanaf 16:00 geef ik bij JUMBO Foodmarket Leidschenrijn een vegetarische kerstworkshop! We gaan 4 overheerlijke gangen koken: vega, feestelijk & vooral niet te ingewikkeld. Dus heb jij vaak kerststress? Weet je niet wat je moet koken? Of wil je je familie verrassen met een verbluffend vegamenu? Laat mij dan onder dit artikel weten waarom deze workshop perfect voor jou is en met wie je samen wilt komen koken. Dan maak ik op 12 november de 8 x 2 gelukkige winnaars bekend! IK KAN NIET WACHTEN! Liefs, Isabel

Summary
recipe image
Recipe Name
Bierstoof met vega rund, pompoen en gele wortel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!