Print Friendly, PDF & Email

De rode biet is een enorm voedzame en lekkere groente! De vrolijke rode kleur geeft elke maaltijd een feestelijk tintje. Vandaag serveren we een goedgevulde plantaardige bietensalade met bulgur en linzen, walnoten, een sinaasappelvinaigrette en verse dille!

Rode bietenblokjes van Bonduelle
Zelf bieten koken en snijden kost redelijk wat tijd en kan voor roze vlekken zorgen! Wil je een heerlijke, gezonde salade in een handomdraai op tafel zetten? Dan kan je het jezelf makkelijk maken met de kant-en-klare gestoomde rode bietenblokjes van Bonduelle. De rode bietenblokjes worden kort na de oogst gestoomd in het blik. Het stomen geeft de rode bietjes een goede bite, een mooie rode kleur en daarnaast wordt ook de smaak veel beter behouden dan wanneer je ze zou koken. Naast de bekende blikken van Bonduelle zijn er ook Mini’s! 🙂 Deze zijn ideaal om op voorraad te hebben en dit formaat is daarnaast ook heel geschikt om je salade net dat beetje extra groente, kleur en bite te geven. En geen leftovers, daar houden wij van!

Ingrediënten
Voor 2 personen
1 verpakking Bonduelle rode bietenblokjes (2 Mini’s)
1 blik Bonduelle linzen (160 g), uitgelekt
100 g bulgur
½ komkommer, in halve maantjes
25 g rucola
2 el kappertjes
20 g walnoten, gehakt
10 g verse dille (evt. extra ter garnering), grof gesneden

Voor de sinaasappeldressing
1 kleine sinaasappel, het sap
1 el extra vierge olijfolie
15 g mosterd
zout en peper

Bereidingswijze

  1. Kook de bulgur volgens de verpakking, zet daarna apart om af te koelen.
  2. Meng de ingrediënten voor de salade in een grote kom. Begin met het mengen van de bulgur en linzen, voeg daarna de rode bietenblokjes, komkommer, rucola, kappertjes en verse dille toe.
  3. Maak ondertussen de sinaasappelvinaigrette: meng de ingrediënten in een kommetje en roer goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Meng de sinaasappelvinaigrette door de bietensalade en garneer met walnoten en eventueel nog wat extra verse dille. Eet smakelijk!

WINACTIE! WIN EEN BONDUELLE MINI PAKKET EN DE VEGABIJBEL
Wil jij de mini verpakking rode bietenblokjes ook proberen in een bulgursalade of misschien wel in een ander gerecht?😋  Dan hebben we leuk nieuws!🥳  We mogen van Bonduelle namelijk 3x een pakket vol met alle lekkere varianten van Bonduelle Mini’s met het kookboek Vegabijbel weggeven🤩  Wil je meedoen en kans maken op dit leuke pakket boordevol inspiratie?🎁  Laat ons weten welk recept jij zou maken met de rode bietenblokjes van Bonduelle!👩🏼‍🍳  Meedoen kan door een reactie achter te laten onder dit recept op de website, Instagram of Facebook! We zijn benieuwd naar jullie recepten 🤗

Heb jij dit recept gemaakt? Of heb jij een ander favoriet recept met de producten van Bonduelle? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Bietensalade met bulgur, walnoten en sinaasappelvinaigrette
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 21 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!