Print Friendly, PDF & Email

Ken jij de supergroente Bimi® broccoli al? Om te laten zien dat Bimi® ontzettend veelzijdig is, gingen wij de uitdaging aan en zetten wij Bimi® op de kaart. De enige echte Bimi® Battle tussen Chef met Lef en De Hippe Vegetariër is een feit! Vandaag is het tijd voor de wok-battle, met op het menu: Aziatische wok met vega kipstukjes, Bimi®, paksoi, mango en pinda’s! Wil je supersnel zien hoe dit recept gemaakt wordt? Bekijk dan eerst de video!

Bimi®
Ken jij Bimi® al? Deze groente ziet eruit als slanke broccoli, maar is dus een groentesoort op zich: de Bimi® broccoli. Deze nieuwe favoriet kan je heel makkelijk gebruiken in snelle gerechten. Bimi® is namelijk ontzettend snel (in ongeveer 5 minuten) klaar en ziet er ook nog eens heel mooi uit in bijvoorbeeld een wokgerecht, pastaschotel of bij je AVG-tje. Daarnaast is Bimi® een soort supergroente, dit door zijn hoge gehalte aan vitamines, mineralen en glucosinolaten (ofwel natuurlijke gifstoffen die het lichaam beschermen).

Ingrediënten
voor 2 personen

Voor de marinade
3 el sojasaus
1 el agavesiroop
2 tl sesamolie
2 cm gember, geschild en geraspt
1 teentje knoflook, geperst
1 tl sambal

Voor de wok
175 g vegetarische kipstukjes (bijv. van Vivera of Garden Gourmet)
150 g zilvervliesrijst
1 ui, gehalveerd in ringen
200 g Bimi® broccoli
1 Shanghai paksoi, in reepjes
1/2 mango, in blokjes
30 g gezouten pinda’s, grofgehakt
zonnebloemolie


Bereidingswijze

  1. Meng in een kom de sojasaus met 1 eetlepel zonnebloemolie, de agavesiroop, sesamolie, gember, knoflook en sambal. Roer goed en voeg de vegetarische kipstukjes toe. Laat zo lang mogelijk staan zodat de vegetarische kipstukjes de smaken goed kunnen opnemen.
  2. Bereid de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Zet het vuur uit en laat het deksel op de pan, dan stoomt de rijst nog even na.
  3. Verhit wat olie in de wok en fruit de ui in 5 minuten glazig. Voeg de Bimi® toe en bak 2 minuten mee. Voeg de gemarineerde vegetarische kipstukjes toe en bak op hoog vuur 2 minuten mee. Voeg de paksoi toe en bak nog 3 minuten mee. Zet het vuur uit.
  4. Verdeel de rijst over de borden en schep de gewokte groente en vegetarische kipstukjes erop. Verdeel de mango erover, garneer met pinda’s en serveer.

Bimi® Battle winactie
Yes, er valt ook iets te winnen in deze Bimi® Battle! Deel jouw Bimi®-recept met #bimibattle op Instagram en maak kans op mijn Vegabijbel óf het Chef met Lef kookboek. Ik kijk uit naar jouw Bimi®-inspiratie!

Heb jij dit recept met Bimi® gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie op Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Summary
Recipe Name
Aziatische wok met vega kipstukjes, bimi, paksoi, mango en pinda’s
Published On

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!