Print Friendly, PDF & Email

BISH BASH BOSH! is het tweede kookboek van vegan kookduo Henry Firth en Ian Theasby. De twee mannen, ook wel bekend als team BOSH!, laten de wereld zien hoe veelzijdig groenten wel niet kunnen zijn. In dit boek vind je allerlei simpele, snelle en lekkere gerechten. Van doordeweekse avondmaaltijden tot echte pronkstukken en ongelooflijke zoete lekkernijen. Allemaal gemaakt met de kracht van planten! Vandaag delen wij het recept voor deze snelle hoisinpaddenstoelen!

Ingrediënten
Voor 4 personen
20-30 minuten bereidingstijd
2 teentjes knoflook
4 cm verse gemberwortel
15 g verse koriander
6 lente-uitjes
500 g gemengde paddenstoelen
2 stronken paksoi
3 el sesamolie
1 el koolzaadolie
1½ el sojasaus
2½ el hoisinsaus
1 el sriracha
4 tl wit sesamzaad
500 g gekookte basmatirijst, of gebruik 2 zakjes magnetronbasmatirijst van 250 g, voor erbij

Benodigdheden
fijne rasp of microplane
wok
grillpan

Bereidingswijze

  1. Pel en rasp de knoflook in een kleine kom. Schil de gemberwortel door de schil er met een lepel af te schrapen en rasp hem in de kom.
  2. Haal de blaadjes van de takjes koriander en hak ze allebei fijn. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Hak de paddenstoelen in grove stukjes.
  3. Snijd de paksoi overlangs in kwarten, leg ze in een mengkom en schud ze om met 2 eetlepels sesamolie.
  4. Doe de resterende eetlepel sesamolie en de koolzaadolie in de wok en zet hem op middelhoog vuur. Wacht tot de olie heet is en voeg driekwart van de lente-uitjes, de knoflook, gemberwortel en gehakte koriandersteeltjes toe. Bak ze al roerend 2 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak ze 6-7 minuten. Voeg de sojasaus, hoisinsaus en sriracha toe en roer 1 minuut; zorg dat de paddenstoelen goed bedekt zijn. Zet het vuur laag terwijl je de paksoi grilt.
  5. Zet de grillpan op hoog vuur. Laat hem heet worden en warm ondertussen de rijst op, indien nodig, of kook hem volgens de aanwijzing op de verpakking.
  6. Leg de stukken paksoi in de grillpan en gril ze tot er donkere strepen ontstaan; probeer ze niet te veel te verplaatsen. Keer ze en grill de andere kant.
  7. Verdeel de rijst over kommen. Leg de paksoi ernaast. Schep de hoisinpaddenstoelen erop. Strooi de rest van de lente-uitjes, de blaadjes koriander en het sesamzaad erover en serveer.

Heb jij dit recept of een ander recept uit BISH BASH BOSH! gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

BISH BASH BOSH
Henry Firth, Ian Theasby
Uitgever: Harper Collins UK
ISBN: 9780008327057
Prijs: €24,99

Summary
recipe image
Recipe Name
BISH BASH BOSH: snelle hoisinpaddenstoelen
Published On
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!