Print Friendly, PDF & Email

De herfst is een mijn favoriete seizoenen, als het om eten gaat dan. Er is verse bleekselderij én je vindt weer kool in de winkels, bijvoorbeeld boerenkool. Deze twee vormen een heerlijke combinatie. Pinda zorgt voor wat extra eiwitten in de salade. Een klein beetje rode chili geeft wat meer pit en alle groene groenten en verse kruiden maken deze salade gewoon ontzettend smakelijk. Dit gerecht is ideaal als bijgerecht, je kunt er ook een hoofdgerecht van maken door wat noedels toe te voegen of bruine rijst.

Ingrediënten
Voor 4 personen als bijgerecht, voor 2 als hoofdgerecht

Salade
150 gram gehakte boerenkool
2,5 stengels bleekselderij, fijngehakt
1 grote handvol koriander, grofgehakt
2 stengels lenteui, fijngehakt
60 gram geroosterde ongezouten pinda’s, grofgehakt
8-10 blaadjes verse basilicum
1 teentje knoflook, gehakt

Dressing
1 teentje knoflook, grofgehakt
½ rode peper (eventueel zonder zaadjes zodat hij minder scherp is), fijngehakt
60 gram geroosterde ongezouten pinda’s (of 1 grote eetlepel suikervrije pindakaas)
60 ml appelazijn, kokosazijn of rijstazijn
40 ml gesmolten kokosolie of sesamolie
1 eetlepel sojasaus
1,5 theelepel maple syrup of honing

Bereidingswijze
Doe de gehakte chilipeper en de knoflook in de azijn en de olie en laat even vijf minuten staan. Hak ondertussen de kruiden en de bleekselderij. Voeg dan de chili en knoflook toe aan een blender, samen met de olie, azijn, maple syrup, de sojasaus en de pinda’s en blend tot een glad geheel. Proef even, als het nog te grof is kun je eventueel het sap van een halve limoen toevoegen of een beetje water (maximaal 30 ml), beetje bij beetje.

Zet de dressing even aan de kant terwijl je de boerenkool gaat klaarmaken. Doe een beetje olie in de pan en voeg de knoflook toe. Zodra de knoflook een beetje goudachtig van kleur wordt, voeg je de boerenkool toe. Bak de kool tot het geheel een felgroene kleur krijgt, ongeveer 5 tot 6 minuten. Doe de gehakte bleekselderij en de dressing erbij.

Garneer de salade met verse kruiden (basilicum) en eventueel wat extra chilipeper en wat pinda’s.

Bon appetit!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

celery-salad-ingredients-2

Summary
recipe image
Recipe Name
Bleekselderij & boerenkoolsalade met pittige pindadressing
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!