Ook in de Marokkaanse keuken zijn ze bekend met diverse lekkere vegetarische gerechten. Deze bloemkool-rode linzen stoof met Marokkaanse pannenkoek en raita is daar een perfect voorbeeld van. De stoof smaakt heerlijk smeuïg, de pannenkoek knapperig en de raita geeft een frisse twist aan het gerecht.

Wat heb je nodig?
Voor de bloemkool-rode linzen stoof:
2 uien
4 knoflookteentjes
200 g rode linzen
2 el tomatenpuree
1 tl komijnzaad
1 tl mosterdzaad
1  tl korianderzaad
1 tl kurkuma
½ tl chilipoeder
1 grote bloemkool
600 ml kokend water
1 blokje groentebouillon
Olie om te bakken

Voor de raita:
½ komkommer
1 sjalotje
200 ml Bulgaarse yoghurt
2 el gesnipperde munt
1tl citroensap
Zout en versgemalen peper

3 el gesnipperde koriander
2 Marokkaanse pannenkoeken


Hoe maak je deze bloemkool-rode linzen stoof en raita?
Snipper de ui en knoflookteentjes. Was de linzen in een vergiet. Fruit de ui in een braadpan. Voeg wanneer glazig de knoflook toe en dan de tomatenpuree. Fruit die even mee, zodat het zuur wat uit de tomatenpuree gaat. Doe alle specerijen in een vijzel en maal een beetje fijn (met name de korianderzaadjes). Voeg dan toe aan de ui en knoflook en roerbak mee. Voeg het kokende water toe met het bouillonblokje. Voeg de linzen toe, dek af met een deksel en breng aan de kook. Maak kleine roosjes van de bloemkool en was ze. Doe ze (na ca. 5 minuten van de linzenkooktijd) bij de linzen, breng weer aan de kook en laat de bloemkool nog in ca. 10 minuten gaar stoven. Check of het niet droog kookt, voeg als nodig nog wat water toe. Maak intussen de raita: Rasp de komkommer met schil, bestrooi met en beetje zout en laat uitlekken in een vergiet. Snipper de sjalot en doe die in een kom met de yoghurt. Hak de munt en de koriander fijn. Hou de koriander apart voor garnering en meng de munt door de yoghurt. Voeg naar smaak citroensap, zout en peper toe. Knijp de komkommer uit en voeg bij de yoghurt. Verwarm nu nog even de pannenkoeken in een droge koekenpan. Je kan ze dubbelgevouwen er in leggen. Serveer de linzenstoof met de pannenkoek en de raita en papieren servetten, want het wordt een troep, maar is wel heel lekker!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Wij zijn ontzettend benieuwd!

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
Bloemkool-rode linzen stoof met Marokkaanse pannenkoek en raita
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!