Boekweit-bietenpannenkoekjes
Beoordeel dit artikel

Het eind van de maand, het moment dat verschillende tijdschriften, met name kook-tijdschriften thuis op de mat vallen. Boordevol inspiratie en recepten met mooie foto’s die een lust voor het oog zijn. Als een soort ritueel verzamel ik de stapel en spendeer ik een middag door te bladeren door Elle Eten, Foodie Magazine, Delicious Magazine en Jamie Magazine. Niets fijner dan met een grote kop thee inspiratie op te doen.

Bladerend door Jamie Magazine kwam ik een gerecht tegen voor boekweit-bieten pannenkoekjes. Nu ben ik al dol op pannenkoeken in alle soorten en maten, van een stack American pancakes met ahornsiroop of flensjes met suiker, tot de oer Hollandse pannenkoek met kaas. Maar een echte hartige pannenkoek, die had ik nog niet geprobeerd. Dus natuurlijk moest ik deze proberen! En het was een daverend succes, vandaar dat ik het recept ook graag met je deel!

Wat heb je nodig?
Voor 12 pannenkoeken:
250 g boekweitmeel
1 volle tl bakpoeder
30 ml ongeoete amandelmelk
1 scharrelei (of 1 el chiazaad)
1 middelgrote biet, geschild
50 g blanke hazelnoten
100 g zwarte olijven, ontpit
125 g geiten-kwark of verse geitenkaas
4 handen vol slablaadjes
1 biologische sinaasappel

Hoe maak je deze boekweit-bieten pannenkoeken?
Doe het meel met het bakpoeder in een kom en klop er 250 ml melk plus het ei of het chiazaad door (roer chiazaad altijd eerst glad met 3 eetlepels koud water). Voeg wat zout toe er rasp de biet boven de kom.Zet het beslag apart zodat het kan rusten en indikken. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de hazelnoten goudbruin. Houd apart.Zet de pan terug op het vuur  met 1 theelepel kokosolie en doe de lijven erin. Bak ze krokant, schud ze uit de pan en zet apart. Zet de koekenpan weer op het vuur en verhit nog wat kokosolie. Schep porties van steeds 2 eetlepels beslag in de pan, maak er zoveel naast elkaar in de pan als mogelijk. Bak de pannenkoekjes 3 minuten of tot er luchtbellen op komen en de rand knapperig wordt. Keer om en bak nog 2 minuten. Houd ze warm tot al het beslag op is. Bak de rest op dezelfde manier en stapel er steeds drie op een bord. Schep er wat van de geiten-kwark of -kaas op, serveer met geroosterde hazelnoten, sla, de olijven en sinaasappelrasp.

Bron: Jamie Magazine, nummer 39, januari 2016

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd! 

Summary
recipe image
Recipe Name
Boekweit-bietenpannenkoekjes
Published On