Print Friendly, PDF & Email

Ik ben dol op experimenteren met bijzondere granen! Dit recept dat ik voorbij zag komen op Culy.nl was dan ook weer een enorme inspiratiebron. Wraps maken met boekweit en vullen met een zoet-hartige combinatie van mango, cashews, sugar snaps en spinazie. Ideaal als (meeneem)lunch of lichte avondmaaltijd.

Wat heb je nodig?
Voor 4 wraps:
200 gram boekweitmeel
400 milliliter melk (plantaardig, wat jij wil!)
3 eieren
1 theelepel bakpoeder
snufje zout

Voor de vulling:
½ zak verse spinazie
1 doosje sugar snaps
1 rijpe mango
1 doosje cashewnoten
2 eetlepels honing of agavesiroop


Hoe maak je deze boekweitwraps?
Meng het boekweitmeel met de melk, de eieren, het bakpoeder en een snufje zout tot een dik beslag. Verhit (kokos)olie of boter in een koekenpan en bak vier boekweit’wraps’ – ongeveer drie minuten per zijde tot ze goudbruin en gaar zijn. Snij ondertussen de rijpe mango in kleine blokjes en blancheer de sugar snaps kort in heet water zodat ze beetgaar zijn. Houd de wraps zodra ze klaar zijn warm tussen twee voorverwarmde borden of in aluminiumfolie. Doe de cashewnoten in de dezelfde hete koekenpan, besprenkel met de honing of agavesiroop en bak totdat ze goudbruin kleuren en de siroop karamelliseert. Verdeel dan de wraps over vier borden, leg op iedere wrap een handje verse spinazie en enkele sugar snaps, strooi er de mango overheen (lekker met wat sap!) en maak af met de cashews. Oprollen en smullen!

Bron: Culy.nl, het meest complete Nederlandse kookblog!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Boekweitwrap met mango, cashews en spinazie
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!