Print Friendly, PDF & Email

Vandaag delen we met jullie een heerlijke vegan variatie op een BBQ gerecht! Deze geroosterde paddenstoelen zijn sappig, rokerig en verrukkelijk en passen volledig bij de eiwitrijke kikkererwten-aardappelsalade. De suikerarme BBQ-saus is de smaakmaker van dit recept, die ook geschikt is voor allerlei andere gerechten. Wil je meer weten over het kookboek BOSH! Healthy Vegan? Lees dan onze review!

Ingrediënten
Voor 2 personen

Voor de aardappel-kikkererwtensalade
300 g aardappels
15 g verse bieslook
15 g verse peterselie
4 lente-uien
1 blik kikkererwten (400 g)
40 g veganistische mayonaise
1 el witte wijnazijn
2 citroenen
zout
versgemalen
zwarte peper

Voor de BBQ-paddenstoelen
1 el olijfolie
4 el (suikerarme) BBQ-saus
1 el gerookte paprikapoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
½ tl cayennepeper
4 portobello’s
zout
versgemalen
zwarte peper
½ krop bindsla (ca. 150 g), voor erbij

Bereidingswijze

  1. Aardappel-kikkererwtensalade: boen de aardappels schoon. Halveer grote exemplaren, zodat alle aardappels ongeveer hetzelfde formaat hebben. Leg ze in een pan met licht gezouten water, breng dat aan de kook en kook ze in 8-10 minuten gaar.
  2. Hak ondertussen het bieslook en de peterselie fijn. Maak de lente-uien schoon, hak ze fijn en doe ze in een kom. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken, doe ze daarna in de kom. Roer de mayonaise en azijn erdoor.
  3. Rasp de schil van een citroen boven de kom. Pers de citroen uit boven de kom. Meng alles goed, proef en breng op smaak met zout en peper.
  4. Giet de aardappels af en spoel ze in een vergiet onder de koude kraan af om ze iets te laten afkoelen. Laat ze uitlekken en doe ze in de kom met de kikkererwten. Schep goed om, zodat de aardappels met het mayonaisemengsel bedekt raken.
  5. Meng de olijfolie, BBQ-saus, het paprika-, knoflook- en uienpoeder, de cayennepeper en een snufje zout en peper in een kom met een vork tot een marinade. Schep 1 eetlepel ervan in een apart bakje. Roer een scheut kokend water door de marinade in de kom.
  6. Snijd de portobello’s in plakken van 2,5 cm dik en schep ze door de marinade tot ze er rondom mee zijn bedekt. Verhit de grillpan op matig vuur en leg de portobello’s erin. Gril ze aan elke kant 3-4 minuten, haal ze uit de pan en schep ze voorzichtig om met de apart gezette marinade.
  7. Snijd de sla fijn en verdeel deze over de borden. Halveer de overgebleven citroen en knijp wat sap over de sla. Verdeel de aardappel-kikkererwtensalade en portobello’s erover en serveer direct.

Heb je dit recept geprobeerd? Of een ander recept uit BOSH! Healthy Vegan? Laat het ons weten in een reactie, via Instagram of op Facebook. Wij zijn benieuwd!

Healthy Vegan Bosh
Henry Firth & Ian Theasby
Uitgever: Fontaine
ISBN: 9789059569102
Prijs: €27,00

 

Summary
recipe image
Recipe Name
BBQ-Portobello met aardappelsalade
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!