Hoe lang ik al op zoek was naar een keukenmachine die voldoet aan al mijn verwachtingen? Ik kan het me niet eens herinneren. Maar eindelijk is het moment daar. Na eindeloos geklungeld te hebben met mijn staafmixer, magic bullet, mixer, citruspers en mijn handrasp is het zover. Ik kan al deze aparte apparaten de deur uit doen want ik mag mezelf gelukkig prijzen met mijn nieuwe keukenwonder, tevens de terechte winnaar volgens de Consumentenbond en eveneens de beste vriend van Isabel in de keuken: de Magimix Compact 3200XL. Met dit heerlijke recept voor bosvruchten-wortelcrumble wil ik jullie laten zien wat deze slimme jongen allemaal kan!
De ideale keukenmachine vinden…
Een van de moeilijkste criteria in mijn zoektocht naar de ideale keukenmachine? In mijn ieniemienie studio met mijn uiterst kleine keuken mag een aanwinst voor in de keuken niet te veel plek innemen. Ik denk dat ik de perfecte combinatie gevonden heb. Want naast dat de Magimix Compact 3200XL zoals de naam doet vermoeden, compact is, kan je met dit apparaat: snijden, mengen, raspen, schaven, kloppen, malen en kneden. Mijn staafmixer, magic bullet, mixer, citruspers en mijn handrasp werden dus in een keer – bijna – overbodig. Dat ruimt op!
Kijk, dit is ‘m:
Even wat praktische info op een rijtje…
De foodprocessor wordt geleverd met:
• Mengkom 2.6 liter inhoud, midi en mini mengkom
• stalen mes, kneedmes, eiwitklopper, blendermix
• Plakjessnijder, rasp 2mm en 4mm
• Opbergdoos, spatel, receptenboek
Technische gegevens:
• Professionele krachtige inductie motor
• Onbeweeglijk op aanrecht, stabiel en geruisloos
• Eenvoudige bediening met 3 bedieningsknoppen
• Vermogen: 650 Watt
• Inhoud: cakemix 500 gram, brooddeeg 600 gram, eiwitten 5 stuks, soep 1 liter
• 30 jaar fabrieksgarantie op de motor, 2 jaar garantie overige onderdelen
Bosvruchten-wortelcrumble met mascarponeroom
Je weet natuurlijk pas echt wat je aan iets hebt als je het in de praktijk test. Daarom doken wij de keuken in om een gerecht te maken waarbij we zoveel mogelijk verschillende functies kunnen gebruiken. In dit gerecht gebruiken we de raspoptie om wortel te raspen, de maal- en kneedoptie om crumble te maken en de klopoptie om mascarponeroom op te kloppen. Het eindresultaat: bosvruchten-wortelcrumble met mascarponeroom.
Wat heb je nodig?
Voor de crumble
65 gram wortel
75 gram amandelen
75 gram cashewnoten
20 gram kokosrasp
40 gram pompoenpitten
30 gram zonnebloempitten
100 gram suiker
600 gram bevroren bosvruchten
Voor de room
50 gram mascarpone
75 milliliter slagroom
1/2 theelepel vanille extract
Hoe maak je deze bosvruchten-wortelcrumble met mascarpone room?
Verwarm de oven voor op 160⁰C. Schil ondertussen de wortel. Gebruik de midi mengkom met het 2 mm rasp opzetstuk. Rasp de wortel, doe deze in de grootste mengkom met het stalen mes en voeg vervolgens de amandelen, cashewnoten, kokosrasp pompoen- en zonnebloempitten en de suiker aan toe aan de kom. Maal met het stalen mes tot de noten en zaden gemalen zijn tot kruimels. Verspreid de bevroren bosvruchten over de bodem van een taartvorm. Verspreid hierover het kruimeldeeg en zorg dat deze gelijk verdeeld is en het bevroren fruit compleet bedekt. Plaats de crumble 30 minuten in de voorverwarmde oven. De crumble is klaar als het fruit gloeiend heet is en de bovenkant van de crumble goudbruin. Haal de crumble uit de oven, laat licht afkoelen en begin ondertussen aan de mascarponeroom. Plaats de slagroom met het vanille extract in de foodprocessor met het klop opzetstuk (hier kan je tevens razendsnel eiwitten mee opkloppen). Klop tot de slagroom stijf is maar nog lobbig is. Voeg hier de mascarpone aan toe en klop nogmaals kort. Serveer de warme crumble met een grote lepel van de mascarponeroom. Smakelijk!
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Wij zijn ontzettend benieuwd!

Een leuk toeval dat ik op dit artikel stuit, want ik bezocht de website i.v.m. palmkool. Maar ik ben me ook al enige tijd aan het oriënteren op een foodprocessor. Toevallig had ik de Magimix mini plus en bovengenoemde gezien. De mini plus leek me voor een gezin van 3 personen wel voldoende groot maar ik twijfel nog. Nu vroeg ik me af of je met zo’n machine ook dadels of abrikozen in kunt fijnmaken. En wat als ze zelf bonen wilt maken? Kortom hoe reageert de machine op plakkerige droge ingrediënten? Heb je dat al uitgeprobeerd? Ik lees graag je ervaringen
Dag Gabriella, dank voor je bericht! De magimix is echt een hele fijne machine, perfect voor droge, natte en ook plakkerige ingredienten. Ideaal om deeg mee te maken, te raspen, mousse te maken, noem maar op. Ik weet zeker dat je er blij mee zult zijn! Een kleine is voor een gezin van 3 inderdaad voldoende denk ik, maar met 1 maatje groter heb je net wat meer ruimte en mogelijkheden (denk bijvoorbeeld aan soep). Heel veel succes!
Geen Thermomix gekocht??? Je doet jezelf tekort!
Hi Youp, een wens voor de toekomst denk ik 🙂 Nog even sparen!
De machine is zeker super, een groot nadeel vind ik wel, geen instelbare snelheid, het is of pulse, of snel. En bij kleine hoeveelheden als je dus de kleine kom gebruikt, die je alleen in combi met de andere kommen gebruikt, dan heb je drie kommen af te wassen. Er is altijd wel iets in een van de andere kommen geknoeid.
Dus misschien een tip voor maggimix zelf om hier iets aan te verbeteren
wat een heerlijk recept, zou je de suiker vervangen door of 25 gram stevia, of medjoul dadels? en dan wat meer?