Broccoli couscous is een leuke en lichte variatie op normale couscous gerechten. De broccoli verkruimel je, waardoor je de couscous kan vervangen door deze groente. De linzen, pistachenoten en cranberry’s in dit recept zorgen voor verschillende smaken en texturen. Het recept vind je hier!
Ingrediënten
Voor 2 à 3 personen
500 gram broccoli
handje pistachenoten
snufje zout en peper
100 gram linzen
peterselie
handje cranberry’s
Bereidingswijze
Vermaal de broccoli kort in keukenmachine tot fijne korrels. Maal de pistachenoten ook fijn in de keukenmachine. Uit eindelijk komt alles samen, dus dit kan tegelijkertijd gemalen worden met de broccoli. Kook de snijboontjes ongeveer 5 minuten tot ze gaar zijn, maar nog wel licht knapperig. Voeg de broccoli samen in een kom met de peterselie, olijfolie, basilicum en pistachenoten er ook doorheen. Voeg als laatst de cranberry’s en snijbonen toe aan de broccoli couscous.
Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Hoi
ziet er lekker uit, als ik het goed begrijp gebruik je de broccoli rauw?
Groetjes Naomi
Hoi Naomi dat klopt, je gebruikt de broccoli inderdaad rauw!
Vroeg me ook af hoeveel snijbonen in het recept horen. Ziet er heerlijk uit voor een warme dag
Hij is heerlijk 🙂 Zie het antwoord bij Margot!
Hoeveel snijbonen heb je nodig?
Dag Margot, een pakje (circa 10 lange snijbonen) is voldoende. Of zoveel als je lekker vindt 🙂 Groetjes! Isabel