Print Friendly, PDF & Email

Zoete muffins zijn lekker, maar deze hartige ook ontzettend! Deze broccoli muffins zitten boordevol groenten en kruiden en zijn gemaakt op basis van ei. Heel handig ook om mee te nemen, bijvoorbeeld als lunch. Hier lees je het recept!

Ingrediënten
12 muffins, goed voor 3 á 4 personen
1 hele broccoli á 500 gram
35 gr zongedroogde tomaatjes
25 gr lente ui
1 paprika
Parmezaanse kaas (ongeveer een eetlepel per muffin)
6 eieren
snufje zout en peper
wat basilicum, tijm, oregano en majoraan

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe een beetje vet in de vormpjes, bijvoorbeeld olie. Snijd de broccoli, gedroogde tomaat en lente ui in kleine stukjes en voeg ze samen in een ovenbestendige schaal. Stop de schaal met ingredienten voor tien minuten in de oven met 80 ml water en laat vervolgens even 3.5 minuten afgedekt in oven staan. Giet af en laat afkoelen. Roer de Parmezaanse kaas, Italiaanse kruiden, zout en peper er doorheen. Stop 6 eieren in een aparte bak en meng het eigeel met het eiwit samen. Doe eerst wat ei in een muffinbakje en voeg vervolgens het broccoli mengsel er aan toe. Zorg dat je het muffinbakje niet te vol stopt, omdat het in de oven gaat rijzen. Vul het ongeveer voor ¾. Bestrooi vervolgens de gevulde vormpjes met eetlepel kaas. Bak ze ongeveer 18 minuten tot ze in midden gaar zijn. Dit kun je meten door middel van een saté prikker even in de muffin te prikken. Blijft er niks hangen, dan is hij goed!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Broccoli muffins
Article Name
Broccoli muffins
Description
Zoete muffins zijn lekker, maar deze hartige ook ontzettend! Deze broccoli muffins zitten boordevol groenten en kruiden en zijn gemaakt op basis van ei.
Author