Print Friendly, PDF & Email

3.9/5 - (20 stemmen)
Deze broccoli soep is een heerlijke verwarmende  en vullende soep. De soep is heel smaakvol door de ui, knoflook, het bouillonblokje, broccoli, aardappel en de munt. Het recept vind je hier!

Ingrediënten
Voor 2 à 3 personen
1 ui
1 teen knoflook
2 el olijfolie
500 gr broccoli
1 aardappel
1 liter kraanwater
bouillonblokje
2 el crème fraîche
1 takje verse munt

Bereidingswijze
1. Snijd de ui en knoflook fijn en fruit ze kort in de olijfolie in een kookpan.
2. Voeg 400 gr grofgesneden broccoli, 1 gesneden aardappel, 1 liter water en 1 groentebouillon toe. Kook dit in 8 minuten gaar. 3. Voeg de knoflook en ui toe aan de kokende broccoli en aardappel en roer het even door. Giet wat kookvocht af en bewaar dit in een aparte kom. Giet liever te veel af dan te kort, omdat je de soep altijd wateriger kunt maken, maar niet makkelijk het water uit de soep kunt halen. Als dat wel gebeurd kan er extra créme fraîche op het einde worden toegevoegd, of extra broccoli/aardappel bij koken en mee pureren.
3. Pureer de broccoli, aardappel, ui en knoflook samen tot een mooie soep met een staafmixer. Wanneer de soep te veel lijkt op puree, voeg je wat extra kookvocht toe voor een zachte soep.
4. Voeg zout en peper toe naar smaak. Maak de soep extra romig door twee eetlepels crème fraîche toe te voegen. Garneer de soep met munt en eet samen met bijvoorbeeld brood.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

Summary
Broccoli soep
Article Name
Broccoli soep
Description
Deze broccoli soep is een heerlijke verwarmende en vullende soep. De soep is heel smaakvol door de ui, knoflook, broccoli, aardappel en de munt.
Author