Print Friendly, PDF & Email

Als beginnende vegetariër, of wellicht veganist, kan de lunch nog wel eens een lastig eetmoment zijn. ‘Waar beleg ik mijn brood mee?’ is een vraag die wij vaak langs zien komen. Om jullie wat meer inspiratie te geven op dit gebied, delen wij vandaag een nieuw lunchrecept met jullie: een broodje sticky tempeh!

Ingrediënten
Voor 2 personen (2 broodjes)
125 g tempeh
2 volkoren afbakbroodjes
1 teentje knoflook
2 bosuitjes
½ rode peper
drie handjes bladspinazie
twee handjes gezouten pinda’s

Voor de marinade
3 el olijfolie
4 tl sojasaus
2 tl donkere basterdsuiker
snuf peper

Bereidingswijze

  1. Snijd de tempeh in plakken van ongeveer 1 cm dik. Leg deze in een diep bord.
  2. Maak de marinade en giet deze in het bord. Hussel de plakken tempeh door de marinade. Zet even weg.
  3. Bereid de broodjes volgens de instructies op de verpakking.
  4. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Snijd ook de rode chili fijn en snijd de bosui in dunne ringetjes.
  5. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak hier de knoflook, bosui en rode peper 3 minuten in op. Voeg de gember toe en bak enkele minuten mee.
  6. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Roerbak de spinazie in enkele minuten gaar. Giet het vocht af.
  7. Zet de pan terug op het vuur en leg de plakjes tempeh erin. Bak 5 minuten aan beiden kanten.
  8. Hak de gezouten pinda’s grof.
  9. Beleg de broodjes met plakjes tempeh, gewokte spinazie en een handje gezouten pinda’s,

Tip!
Op zoek naar nog meer vegetarisch broodbeleg? Lees dan eens dit artikel!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Broodje sticky tempeh
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!