Burrito's met spinazie en zwarte bonen
Lieske van der Waals

Burrito's met spinazie en zwarte bonen

woensdag 19 september 2018
Wil je meer weten over de voordelen van een plantaardig dieet met daarbij de inspiratie die je nodig hebt om zelf de keuken in te duiken? Dan is Hoe overleef je? Het kookboek echt een aanrader. Het kookboek is het vervolg op de gelijknamige Hoe overleef je? van Dr. Michael Greger. Hij geeft je de handvaten om te beginnen met het eten van onbewerkt plantaardig voedsel. Dit recept uit het boek voor burrito's met spinazie, paddenstoelen en zwarte bonen is een voedzame versie. Wij delen het recept!

Wat heb je nodig? 
Voor 4 personen
250 g gekookte zwarte bonen, uitgelekt en afgespoeld
75 g gehakte rode ui
2 teentjes knoflook, gehakt
150 g gehakte paddenstoelen
125 g babyspinazie
1 el edelgist
Hartige specerijenmix (edelgist, uienpoeder, gedroogde peterselie, gedroogde basilicum, gedroogde tijm, knoflookpoeder, mosterdpoeder, paprikapoeder, gemalen kurkuma, selderijzaad)
cayennepeper
4 volkoren tortilla's
Optioneel: pittige saus en salsa

Hoe maak je deze burrito's met spinazie en zwarte bonen?

  1. Prak de zwarte bonen in een kom fijn met een vork of aardappelpers en zet opzij.

  2. Verhit 50 ml water in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Kook ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn, roer af en toe. Roer de paddenstoelen erdoor en kook 3 minuten om ze zachter te laten worden.

  3. Voeg de spinazie toe en kook al roerend tot de spinazie slap is geworden. Voeg de gepureerde zwarte bonen toe en laat het koken, blijf roeren, tot de vloeistof is opgenomen. Roer de edelgist, Hartige specerijenmix, cayennepeper en eventueel de pittige saus naar smaak erdoorheen.

  4. Schep een kwart van de vulling in het midden van elke tortilla. Rol elke burrito op, vouw de zijkanten naar binnen.

  5. Doe elke gevulde burrito een minuut of twee in een hete koekenpan met anti-aanbaklaag, net lang genoeg om de buitenkant van de tortilla's lichtbruin te kleuren. Serveer eventueel met salsa.


Smakelijk!

Ben jij benieuwd geworden naar dit boek? Ga je het recept uitproberen? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of in een reactie. Ik hoor het heel graag!

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.