Print Friendly, PDF & Email

Voor de mensen die clafoutis nog niet kennen: het is een Frans gebakje met kersen en een beslag van eieren, melk, bloem en suiker. Het wordt vooral gegeten als nagerecht, en is heel erg makkelijk om te maken. Wij maakten een clafoutis met frambozen in plaats van kersen, en wat ons betreft is deze variant zeer geslaagd!

Ingrediënten
voor 1 grote of 6 kleine taartjes
3 eieren
50 g smeltbloem
50 g amandelmeel
15 g boter
5 g bakpoeder
200 ml sojamelk
50 ml sojaslagroom
400 g frambozen
2 tl vanille-extract
snuf zout

Bereidingswijze
1. Doe de plantaardige melk in een steelpan en breng aan de kook. Haal van het vuur als het kookt en voeg daarna de boter toe. Roer goed door totdat de boter helemaal is gemengd en laat daarna afkoelen.
2. Verwarm de oven voor op 170 ℃ en vet alvast een taartvorm in met boter.
3. Doe amandelmeel, speltbloem, bakpoeder en zout in een kom en meng dit. Voeg de eieren en het vanille-extract toe en klop dit door het meel.
4. Voeg de melk en slagroom toe aan het beslag. Meng dit goed met een garde totdat je een glad beslag hebt zonder klonten
5. Leg de frambozen in de vorm. Schenk het beslag hier nu overheen totdat de frambozen bijna helemaal bedenkt zijn en garneer met wat amandelen. Zet de vorm in de oven en bak ongeveer 30 minuten of totdat het gebak lichtbruin van kleur is. Heerlijk om te serveren met een bolletje vanille-ijs.

Heb jij deze clafoutis geprobeerd? Wat vond je ervan? Laat het weten in een reactie, via Facebook of via Instagram. Wij zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Clafoutis met frambozen
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!