Print Friendly, PDF & Email

Ter ere van de introductie van troepvrije Pip & Nut pindakaas in Nederland, delen we vandaag een heerlijk amandelpasta recept met jullie! Want amandelpasta of pindakaas smeer je niet alleen op je brood… Deze zelfgemaakte coleslaw met amandelpasta is echt YUM! Hij is knapperig, vers, vol van smaak door alle groenten en kruiden en ideaal als bijgerecht!

Ingrediënten
3 eetlepels amandelen
2 wortels
1 venkel
mix van witte en rode kool, 400 gram in totaal
½ rode ui, in dunne ringen
1 handje fijngehakte koriander en munt
4 eetlepels olijfolie
250 ml yoghurt
4 grote eetlepels amandelpasta
sap van 1 limoen
zeezout en een versgemalen peper

Bereidingswijze
Bak de amandelen een paar minuten in een droge koekenpan en hak ze fijn. Gebruik – als je dat hebt – een food processor om je wortels fijn te raspen. Snij daarna de kool en de venkel fijn en meng het met de wortel in een grote kom. Voeg de uien en de kruiden toe. Meng de olijfolie, yoghurt, amandelpasta en een beetje zout en peper in een aparte kom. Voeg het citroensap toe en roer door elkaar. Giet de yoghurtdressing over de coleslaw mix, voeg de amandelen toe (bewaar er een paar om straks je salade mee te decoreren) en meng alles door elkaar.

Heb jij dit gerecht gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een reactie op de website, Facebook of Twitter. We zijn heel benieuwd!

Summary
Coleslaw met amandelpasta
Article Name
Coleslaw met amandelpasta
Description
Vandaag delen we een heerlijk amandelpasta recept met jullie! Deze zelfgemaakte coleslaw met amandelpasta is echt YUM! Hij is knapperig, vers, vol van smaak door alle groenten en kruiden en ideaal als bijgerecht!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!