Print Friendly, PDF & Email

Hou je spirelli in de aanslag, want het is tijd om courgetti te maken!  Één van mijn persoonlijke favorieten, vegetarische pasta van courgette. Dit gerecht is makkelijk, snel en omdat het gerecht valt onder de categorie raw foods, ook super gezond. Door de romige saus voelt het als comfort food, net waar je soms even behoefte aan hebt.

Wat heb je nodig?
Voor 2 personen:
2 courgettes
2 avocado’s
4 eetlepels pijnboompitten
100 gram cherrytomaatjes
75 gram rucola
bosje basilicum
olijfolie
optioneel: parmezaan

 

Hoe maak je deze courgette pasta?
Nadat ik dit gerecht een aantal keer gemaakt heb met behulp van een normale rasp, heb ik toch geïnvesteerd in een spirelli. Eigenlijk is dit een rasp die slierten maakt, perfect dus om te gebruiken als je spaghetti slierten wilt maken van courgette. Mocht je nog geen spirelli in huis hebben, geen paniek! Een normale rasp werkt ook prima, de slierten worden dan alleen minder lang.

Om te beginnen draai je de courgette door de spirelli en maak je slierten van ongeveer 15 cm lang. Als je deze lengte bereikt hebt snij je ze af. Herhaal dit tot de courgette op is. Zet de courgette afgedekt in de koelkast tot verder gebruik. Pel de knoflook tenen en pers fijn met behulp van een knoflookpers. Halveer de avocado’s en verwijder de pit en schil. Plaats dit samen met de knoflook in een blender. Puls kort en voeg de basilicum blaadjes en 3 eetlepels pijnboompitten toe. Puls totdat er een gladde massa ontstaat. Voeg nog een klein scheutje extra vierge olijfolie toe en bewaar in de koelkast tot gebruik. Halveer de cherrytomaatjes en was de rucola, zet apart tot gebruik. Zet een pan op hoog vuur en bak hierin de overige pijnboompitten goudbruin. Hou de pan constant in beweging om verbranding te voorkomen. Meng  tot slot, de courgetti-slierten met de basilicum-avocado-pesto, leg op een bedje van rucola en garneer met de cherrytomaatjes en pijnboompitten. Schaaf hier eventueel verse parmezaan naar smaak overheen. Je bent klaar om te serveren!

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Recept voor vegetarische pasta van courgette
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 6 Review(s)