Print Friendly, PDF & Email

Een hoogstandje uit de rauwe keuken! Spagetti van courgette met een hele bijzondere pittige mango-munt saus. Ik was meteen gefascineerd door dit recept en heb het de allereerste keer direct roekeloos voorgeschoteld aan tien gasten. Het was een verbazend succes! Dus geloof me: probeer dit!

Wat heb je nodig?
Voor de spagetti:
2 courgettes

Voor de saus:
1 mango
4 eetlepels olijfolie
15 muntblaadjes
2 centimeter rode peper
5 centimeter verse gember
zout en peper

Voor de garnering:
Handje alfalfa of andere kiemen
Handje pistachenoten, grof gehakt


Hoe maak je deze rauwe courgette pasta?
Was en schil de courgette en maak er spagetti sliertjes van. Dit kan je doen door handmatig hele dunne plakken te snijden en deze weer in hele dunne reepjes te snijden. Zo dun dat ze echt kunnen bungelen als spagettisliertjes. Dit is echter behoorlijk tijdrovend (ik spreek uit ervaring…) dus makkelijker is om het te doen met de Spirelli spiraalsnijder die je bijvoorbeeld kan kopen in de webshop van Puur Mieke. Dan is het in een handomdraai gebeurd! Pel de mango en verwijder de pit. Doe in een keukenmachine samen met de olijfolie, de muntblaadjes, de rode peper en de gember en mix tot een egale massa. Proef en breng op smaak met zout, peper, extra gember of rode peper. Giet de saus over de courgetteslierten en kneed de saus er met de hand in. Laat zo lang mogelijk marineren. Verdeel dan de spagetti met de saus over de borden en garneer met de alfalfa en de nootjes. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Green Kitchen Stories, waanzinnig mooi kookblog.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Courgette spagetti met pittige mango-munt saus
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)