Heerlijk kruidig soepje met de frisse smaak van courgette en citroen in combinatie met de pittige salsa verde en de fijne structuur van rijst. Even wat anders dan anders.

Wat heb je nodig?
Voor de soep:
2 grote courgettes
1 grote ui
1 bosje lentui
3 eetlepels ongekookte witte rijst
1 liter groentebouillon
handje gehakte platte peterselie
sap van 1 citroen
eetlepel olijfolie

Voor de salsa verde:
1 sjalotje
bosje platte peterselie
bosje kervel
bosje dille
3 eetlepels kappertjes
1 knoflookteen
olijfolie naar smaak
citroensap of witte balsamicoazijn naar smaak
zout en peper

Voor de garnering:
Handje geroosterde pijnboompitten

Hoe maak je dit fijne soepje?
Snij de courgettes in grote stukken en de ui en de lentui fijn. Verhit de eetlepel olijfolie in een soeppan en laat de uitjes fruiten tot ze glazig worden. Voeg dan de courgette, de rijst, de peterselie en ¼ van de bouillon toe en laat 10 minuten op middelhoog vuur stoven. Doe de resterende bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 25 minuten, met de deksel erop, koken. Laat het geheel afkoelen tot net boven eettemperatuur en mix met een staafmixer of een keukenmachine tot soep. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Naarmate de soep afkoelt komen de smaken meer tot hun recht dus vandaar dat ik adviseer om de soep eerst wat te laten afkoelen voor je hem op smaak maakt.
Maak als laatste de salsa verde. Snij het sjalotje en de knoflook klein en doe samen met de peterselie, de kervel, de dille en de kappertjes in een keukenmachine. Mix het geheel tot een groene puree. Voeg dan olijfolie toe, hoeveelheid naar eigen inzicht, tot je een mooie egale massa hebt. Breng op smaak met citroensap of azijn, zout en peper.
Giet de soep in diepe borden en schep in het midden een hoopje salsa verde. Bestrooi met wat geroosterde pijnboompitten. Je bent klaar om te serveren! Altijd lekker met een goed stukje brood natuurlijk, zuurdesem vond ik in dit geval een heerlijke combinatie.

Summary
Courgettesoep met rijst, citroen en salsa verde
Article Name
Courgettesoep met rijst, citroen en salsa verde

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!