Curry met bloemkool en kikkererwten
3.3 (66.9%) 29 votes

Kokosmelk, Indiase kruiden en kikkererwten, drie ingrediënten waar ik altijd blij van word. Samen maken ze deze curry tot een heerlijk warm, puur en verzadigend gerecht, super snel en gemakkelijk te maken en ook nog eens lekker en gezond! Het perfecte recept om jouw winterse doordeweekse avond te verblijden.

Wat heb je nodig?
Voor de curry:
1 bloemkool
1 blikje kikkererwten
2 blikjes gepelde tomaten
1 blikje kokosmelk
1 grote ui
3 teentjes knoflook
2 centimeter gember
1 eetlepel garam masala
2 theelepels gedroogde koriander
1 theelepel komijn
1 theelepel kurkuma
2 eetlepels olijfolie of kokosolie
zout en peper naar smaak

Voor de garnituur:
Handje verse koriander

 

Extra:
Heerlijk om te serveren met naanbrood of bruine rijst

Hoe maak je deze bloemkoolcurry?
Pel de ui en de knoflook, schil de gember, en snij alles fijn. Verhit de olijfolie of kokosolie in een grote pan, voeg de ui, de knoflook en de gember toe en laat op middelhoog vuur gedurende vijf minuten fruiten. Snij ondertussen de bloemkool in roosjes. Voeg de kruiden toe, laat nog een minuutje koken en voeg dan de bloemkool, de kikkererwten, de gepelde tomaten en de kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook, doe een deksel op de pan en zet vervolgens het vuur laag zodat het door blijft sudderen. Haal na een kwartier de deksel van de pan en laat het nog vijf minuten doorkoken tot de saus iets dikker wordt. Proef de curry, breng op smaak met zout, peper en eventueel extra kruiden. Wanneer hij van het vuur komt is hij gloeiend heet maar naarmate hij afkoelt komen de smaken beter tot hun recht. Dus serveer de curry in diepe borden op eettemperatuur met wat verse koriander erop. Heerlijk met naanbrood dat vers uit de oven komt of bruine rijst.

Dank aan Shutterstock voor de foto van de bloemkool curry

Bron: Oh My Veggies. Vrolijk vegetarisch en veganistisch kookblog.

Summary
recipe image
Recipe Name
Curry met bloemkool en kikkererwten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
3.51star1star1star1stargray Based on 16 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!