Print Friendly, PDF & Email

Kokosmelk, Indiase kruiden en kikkererwten. Drie ingrediënten waar ik altijd blij van word! Samen maken ze een heerlijk verwarmend en verzadigend gerecht: een curry! Super snel en gemakkelijk te maken en ook nog eens lekker en gezond. De perfecte maaltijd voor een herfstachtige avond!

Wat heb je nodig?
Voor de curry:
1 bloemkool
1 blikje kikkererwten
2 blikjes gepelde tomaten
1 blikje kokosmelk
1 grote ui
3 teentjes knoflook
2 centimeter gember
1 eetlepel garam masala
2 theelepels gedroogde koriander
1 theelepel komijn
1 theelepel kurkuma
2 eetlepels olijfolie of kokosolie
zout en peper naar smaak
handje verse koriander, eventueel

Extra:
naanbrood of zilvervliesrijst

Bereidingswijze

  1. Pel de ui en de knoflook, schil de gember, en snij alles fijn.
  2. Verhit de olijfolie of kokosolie in een grote pan, voeg de ui, de knoflook en de gember toe en laat op middelhoog vuur gedurende vijf minuten fruiten.
  3. Snij ondertussen de bloemkool in roosjes.
  4. Voeg de kruiden toe aan de pan. Laat een minuutje fruiten en voeg dan de bloemkool, kikkererwten, gepelde tomaten en kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook. Doe een deksel op de pan en zet vervolgens het vuur laag zodat het door blijft sudderen. Haal na een kwartier de deksel van de pan en laat het nog vijf minuten doorkoken tot de saus iets dikker wordt.
  5. Proef de curry, breng op smaak met zout, peper en eventueel extra kruiden. Wanneer hij van het vuur komt is hij gloeiend heet maar naarmate hij afkoelt komen de smaken beter tot hun recht.
  6. Serveer de curry in diepe borden op eettemperatuur met wat verse koriander erop. Heerlijk met naanbrood dat vers uit de oven komt of zilvervliesrijst.

Bron: Oh My Veggies. Vrolijk vegetarisch en veganistisch kookblog.

Heb jij dit recept gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

PS. Wil jij blijvend minder vlees eten en vaker vegetarisch, maar lukt het je niet om je eetpatroon te veranderen? Of heb je een vriend(in) die hulp kan gebruiken? Koop dan nu onze online cursus vleesminderen in 15 dagen! Je krijgt 5 euro korting met code DEHIPPEVEGETARIER. Na de cursus geniet je gegarandeerd van een nieuw eetpatroon!

Summary
recipe image
Recipe Name
Curry met bloemkool en kikkererwten
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2.51star1star1stargraygray Based on 30 Review(s)

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!