Print Friendly, PDF & Email

Jawel, deze week ook een curry-variant met spruiten! In een unieke combinatie met aubergine, appel, diverse verwarmende kruiden en natuurlijk kokosmelk. Met een stevige bruine of zwarte rijst en een goede hoeveelheid frisse, verse koriander een perfect winters gerecht.

Wat heb je nodig?
Voor de curry:
300 gram spruiten
1 aubergine
2 appels
1 blik kokosmelk
3 tenen knoflook
3 centimeter gember
2 theelepels kurkuma
1 theelepel mosterdzaadjes
½ gedroogde chili
3 eetlepels olijfolie of kokosolie
1 eetlepel fruitige azijn (appel/sherry)
zout en peper naar smaak

Voor de garnituur:
Handje verse koriander


Extra:
Heerlijk om te serveren met bruine of zwarte (!) rijst

Hoe maak je deze spruitencurry?
Snij allereerst de kontjes van de spruiten en verwijder de buitenste bladeren. Snij de aubergine in stevige reepjes, schil de appels en snij in blokjes. Pel de knoflook, schil de gember en snij alles fijn. Verhit de olijfolie of kokosolie in een grote pan, voeg de knoflook en de gember toe en laat op middelhoog vuur een minuutje fruiten, voeg dan de kurkuma, de mosterdzaadjes en de chili toe en laat het vuur zakken. Voeg de aubergine en de appels toe, zorg dat alles goed gemengd is met de kruiden en de olie en bak gedurende tien minuten op laag vuur. Voeg de azijn toe en bak nog vijf minuten. Voeg dan de kokosmelk toe samen met de spruiten, verhoog het vuur en laat gedurende tien minuten zachtjes koken tot de spruitjes gaar zijn. Serveer de curry in diepe borden op eettemperatuur met flink wat verse koriander erop. Heerlijk in combinatie met bruine of zwarte rijst.

Spruitinspiratie
Dit was het laatste spruitjesrecept van deze week. Zijn jullie inmiddels al wat meer van deze lokale specialiteit gaan houden? Ik hoop het want mijn inspiratie is nog lang niet op! Spruitjessalade met peer of met avocado en misschien is een spruitjessmoothie ook wel de moeite waard? Laat het me weten als je dit geprobeerd hebt! Dan is mijn poging tot inspireren zeker gelukt. Spreid de spruitenliefde!

Bron: Green Kitchen Stories, waanzinnig mooi kookblog.

Summary
recipe image
Recipe Name
Curry met spruiten, aubergine en appel
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
21star1stargraygraygray Based on 9 Review(s)