De Aziatische keuken: lauwwarme salade met tofu en radijs
4 (80%) 1 vote[s]

De komende tijd behandelen we op De Hippe Vegetariër verschillende wereldkeukens. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken gericht op een specifieke keuken. Op basis hiervan schetsen we wat die wereldkeuken precies inhoudt en delen we de lekkerste recepten! Nu is de Aziatische keuken aan bod in de bredere zin. Hiervoor gebruiken we Basisboek Aziatisch van Jody Vassallo, een gigantisch boek met maar liefst 300 Aziatische recepten. Wij mochten er een recept uit delen!

Deze salade met tofu en radijsjes is goedgevuld en daarmee een voedzame maaltijd. De slamix bestaat uit andijvie, spinazie en rucola en je voegt er allerlei smaken aan toe zoals citroensap, sojasaus, sesamolie, chilivlokken, knoflook en lente-uitjes. Hierdoor creëer je een heuse smaakexplosie!

Ingrediënten
3 tl lichte sojasaus
rasp en sap van 1 onbespoten citroen
1 el rijstwijn of mirin
1 tl poedersuiker
2 tl sesamolie
1 tl Koreaanse rode chilivlokken
½ tl gekneusde knoflook
2 lente-uitjes, kleingesneden
1 el plantaardige olie
350 g stevige (Koreaanse) tofu, in blokjes gesneden
100 g rucola
100 g krulandijvie
100 g spinazie
200 g kleine radijsjes, in plakjes gesneden
1 bosje koriander (alleen het blad)
2 tl sesamzaad, geroosterd

Extra nodig slacentrifuge

Bereidingswijze

1. Mengen Meng voor de vinaigrette 2 theelepels sojasaus, 1 eetlepel citroensap, rijstwijn of mirin, poedersuiker, 1 theelepel sesamolie, chilivlokken, knoflook en lente-ui in een kom zet apart.

2. Bakken Verhit een middelgrote pan op matig hoog vuur en doe er 1 theelepel sesamolie, de plantaardige olie en 1 theelepel sojasaus in. Laat alles goed heet worden en bak de tofu aan alle kanten goudbruin. Voeg het citroenrasp toe en houd de tofu warm.

3. Aanmaken Was de rucola, andijvie en spinazie en centrifugeer ze droog (of droog ze in een theedoek). Verdeel de rucola, andijvie en spinazie, radijs en korianderblad over vier borden. Roer er de blokjes tofu, een scheutje kruidige vinaigrette en het geroosterde sesamzaad door. Serveer direct.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras ons met jouw creatie op Instagram, Facebook en Twitter. We zijn benieuwd!

Basisboek Aziatisch
Jody Vallasso & Emily Ezekiel
€14,95
Uitgeverij Good Cook B.V.
9789461431936

Summary
De Aziatische keuken: lauwwarme salade met tofu en radijs
Article Name
De Aziatische keuken: lauwwarme salade met tofu en radijs
Description
Deze salade zit bomvol smaken en ingrediënten, zoals tofu, radijsjes, andijvie, spinazie en rucola, citroen, sojasaus en sesamolie. Goed gevuld en voedzaam!
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!