Print Friendly, PDF & Email

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten. Vandaag is het de beurt aan de Cambodjaanse keuken. Uit het boek Cambodja delen we met jullie een heerlijk bijgerecht recept: geroerbakte komkommer en tomaat!

Ingrediënten
Voor 2 personen
10 minuten bereidingstijd
2 tomaten
2 kleine uien
1⁄2 komkommer
3 tenen knoflook
2 el olie
1 el sojasaus
1 el chilisaus
1 el suiker
1 tl kampotpeper (of zwarte peper)

Bereidingstijd

  1. Snijd de tomaten in kleine partjes en snijd de uien in ringen. Halveer de komkommer in de lengte. Snijd de helften in plakjes. Hak de knoflook heel fijn.
  2. Verhit een wok op hoog vuur. Voeg de olie toe en roerbak hierin kort de knoflook. Voeg de groenten toe. Roerbak ze 1 minuut mee. Voeg de sojasaus, chilisaus en suiker toe en roer door. Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat het geheel 1 minuut sudderen. Breng op smaak met versgemalen peper en serveer bij jouw maaltijd.

Met dank aan Frank Alberti © voor de fotografie.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Cambodja gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Cambodja
Frank Alberti
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.
ISBN: 9789045217741
Prijs: €29.99

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
De Cambodjaanse keuken: geroerbakte komkommer en tomaat
Published On
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)