Print Friendly, PDF & Email

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Cambodjaanse keuken. Uit het boek Cambodja, delen we met jullie een heerlijk currypasta recept: kroeungpasta!

Ingrediënten
Voor 1 potje
10 minuten bereidingstijd

3 duimgrote stukken laos
2 duimgrote stukken kurkuma
8 stengels citroengras
6 tenen knoflook
3 kleine sjalotjes

Bereidingswijze

  1. Schil de laos en kurkuma. Snijd ze in kleine stukken.
  2. Verwijder de buitenste twee lagen van het citroengras en snijd het dikke gedeelte in kleine ringetjes.
  3. Verwijder de schilletjes van de knoflook en de sjalotjes. Snijd ze fijn.
  4. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal alles tot een fijne massa. Schep de massa in een vijzel en stamp het nog fijner. Het moet een geurige pasta worden met hier en daar misschien nog wat kleine stukjes. Je kunt het meteen gebruiken of bewaren in de vriezer om het een andere keer te gebruiken.

Met dank aan Frank Alberti © voor de fotografie.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Cambodja gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Cambodja
Frank Alberti
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.
ISBN: 9789045217741
Prijs: €29.99

 

Summary
recipe image
Recipe Name
De Cambodjaanse keuken: kroeungpasta
Published On
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!