Print Friendly, PDF & Email

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Indonesische keuken. Uit het boek Selemat Makan, delen we met jullie het recept voor een heerlijk bijgerecht: sop telor (eierensoep)!

Ingrediënten
Voor 2 personen
1 grote ui
1 eetlepel ketjap manis
100 g taugé
20 g gebakken uitjes
1 liter groentebouillon
3 geklutste eieren
25 g vermicelli

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui fijn. Zet een koekenpan met olie op het vuur en fruit de stukjes ui tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de groentebouillon en ketjap toe en breng dit aan de kook.
  3. Voeg de vermicelli toe en kook dit ongeveer 2 minuten mee.
  4. Voeg vervolgens langzaam de geklutste eieren toe, zet het geheel op laag vuur en laat dit ongeveer 2 minuten meegaren. Probeer er nu niet meer te veel in te roeren, zodat er grotere stukken ei in de soep zitten.
  5. Serveer door eerst een handje taugé in een soepkom te doen en hier de soep overheen te gieten. Top het af met de gebakken uitjes.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Selemat Makan gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Selemat Makan
Wouter Rademakers
Uitgeverij: Edicola Culinair
ISBN: 9789493160118
Prijs: €27.95

Summary
recipe image
Recipe Name
De Indonesische keuken: Sop telor (eierensoep)
Published On
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!