Print Friendly, PDF & Email

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Libanese keuken. Uit het boek Beiroet, delen we met jullie het recept voor geitenlabneh met gebakken kruiden en amandelen!

Ingrediënten
Voor 4-6 personen
10 minuten bereidingstijd
250 g geitenlabneh
1 bos koriander
2 teentjes knoflook, in plakjes
olijfolie
75 g amandelen
sumak
fleur de sel
frisgroene olijfolie van excellente kwaliteit

Bereidingswijze

  1. Spreid de geitenlabneh met een lepel uit over een plat bord.
  2. Snijd de koriander en knoflook grof.
  3. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de amandelen goudbruin. Schep uit de pan en laat ze afkoelen. Bak in dezelfde pan de koriander en knoflook 5 minuten op middelhoog vuur.
  4. Hak de amandelen fijn.
  5. Verdeel de koriander en knoflook over de labneh. Bestrooi met amandelen, wat sumak en fleur de sel. Besprenkel met de frisgroene olijfolie.

Heb jij dit recept of een ander recept uit Beiroet gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

Beiroet
Merijn Tol
Uitgeverij: Nijgh & van Ditmar
ISBN: 9789038806969
Prijs: €34.99

 

Summary
recipe image
Recipe Name
De Libanese keuken: geitenlabneh met gebakken kruiden en amandelen
Published On
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!