Ken jij de Tex-Mex keuken al? Deze keuken is afkomstig uit Mexico, maar heeft Amerikaanse invloeden. De Zweedse Jonas Cramby heeft in zijn boek TexMex de lekkerste recepten met ons gedeeld. Vandaag: huevos rancheros ofwel gepocheerde eieren in Tex-Mex stijl!

Ingrediënten
voor 4 personen
1 el witte wijnazijn
4 eieren
4 wraps of zachte tortilla’s
feta kaas, naar smaak

Voor salsa cocida:
200 g kerstomaten
1 ui
6 teentjes knoflook, gepeld
2-3 verse rode chilipepers
7,5 g koriander
zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snijd voor de salsa cocida de ui en tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsen uit de chilipepers. Rooster de ui, tomaten en chilipepers samen met de knoflookteentjes in een voorverwarmde oven tot het mengsel donker begint te worden. Laat afkoelen en mix de salsa-ingrediënten met de koriander fijn in een keukenmachine of blender. Proef, en breng op smaak met zout.
  3. Breng water in een steelpan aan de kook en voeg er de witte wijnazijn aan toe. Roer met een pollepel door het water zodat er een draaikolk ontstaat.
  4. Breek het ei boven een kopje en giet het snel in het kolkende water. Sluit de pan met een deksel en neem de steelpan van het vuur. Haal het ei na 3 minuten met een schuimspaan uit het water. Herhaal deze stap met de overgebleven eieren.
  5. Verwarm de wraps of zachte tortilla’s, doe er wat salsa op en leg daar bovenop het gepocheerde ei. Bestrooi ruim met feta kaas.

Heb jij dit recept gemaakt? Wat vond je ervan? Wat is jouw favoriete Tex-Mex gerecht? Verras ons met jouw creatie op Facebook, Instagram of Twitter. We zijn benieuwd!

TexMex
Jonas Cramby
Becht Uitgeverij
ISBN: 9789023013891
Prijs: €24,99

Print Friendly, PDF & Email
Summary
recipe image
Recipe Name
De Tex-Mex keuken: huevos rancheros
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!