Print Friendly, PDF & Email

Italiaanse keuken-lovers opgelet! Er is een fantastisch vegetarisch kookboek op de markt gebracht, namelijk ‘De vegetarische zilveren lepel’. In dit kookboek worden eeuwenoude recepten uit de Italiaanse keuken uitgelegd en sommige zelfs in een modern jasje gestoken. Bij het doorbladeren van dit boek, konden wij bijna niet kiezen welk recept wij met jullie wilden delen. Maar you can never go wrong with good old pasta! Geniet ervan.

Ingrediënten
voor 4 personen
1 gele ui, gesnipperd
350 g bloemkool, in roosjes
320 g maccheroni
50 g (passolina)krenten
40 g pijnboompitten
40 g geraspte pecorino pepato
60-75 ml extra vergine olijfolie
mespunt saffraan
handje basilicumblaadjes, in reepjes
zout

Bereidingswijze
1. Doe de krenten in een kommetje, voeg zo veel warm water toe dat ze onderstaan en week ze 10 minuten. Laat ze uitlekken.
2. Breng een grote pan water met zout aan de kook. Kook de bloemkoolroosjes 5-6 minuten. Doe ze met een schuimspaan in een vergiet om uit te lekken; gooi het kookwater niet weg.
3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op niet te hoog vuur. Fruit de ui in een paar minuten zacht. Los de saffraan in en kleine soeplepel water in een kommetje op en giet het bij de ui. Dek de pan af en laat de inhoud op laag vuur 10 minuten pruttelen. Voeg de bloemkool, krenten en pijnboompitten toe en doe er naar smaak wat zout bij.
4. Breng de bloemkool weer in zijn kookwater aan de kook, voeg de maccheroni toe en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente gaar. Laat de pasta uitlekken en doe ze in de koekenpan. Roer er de pecorino en basilicum door en dien het gerecht op.

Side note:
Passolinakrenten komen van een heel klein, blauw druifje uit o.a. sicilië en lipari. Ze smaken een beetje zuur. Als je geen zuid-italiaanse krenten kunt vinden, zijn gewone krenten uit Griekenland ook goed. Week ze op bovengenoemde manier.

Heb jij dit recept of een ander recept uit ‘De vegetarische zilveren lepel’ gemaakt? Wat vond je er van? Laat het ons weten in een bericht via de website, Instagram of Facebook. We zijn benieuwd!

De Vegetarische Zilveren Lepel
€ 47,50 | Uitgeverij Spectrum
ISBN 9789000379033

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Pasta met bloemkool en pijnboompitten
Published On
Total Time