Echt eten met de groenten van Jon: Piccalilly
Rosa Kuijpers

Echt eten met de groenten van Jon: Piccalilly

woensdag 25 april 2018
In Echt eten met de groenten van Jon vind je alle geheimen van de natuur, die in de keuken van Jonathan Karpathios terug te vinden zijn. Het recept van deze piccalilly is in een handomdraai gemaakt. En picallily smaakt overal fantastisch lekker bij! Met name bij een warme maaltijd of on the side bij een tosti.

Wat heb je nodig voor deze piccalilly?
Voor 4 personen

Voor de saus
1 g kurkuma
10 g mosterdpoeder
10 g mosterdzaad
2 g kerriepoeder
4 g gember, gehakt
4 chillipeper, gehakt
4 g knoflook, gehakt
4 g zout
30 g geleisuiker
1 dl water
20 g bloem

Voor de groenten
60 g ui
60 g bleekselderij
60 g geschilde komkommer
100 g kleine bloemkoolroosjes
60 g wortel
40 g pompoen
20 g geroosterde rode paprika

Extra nodig: schone weckpot

Hoe maak je deze piccalilly?
1. Doe alle ingrediënten voor de saus in een pan en roer er een gladde puree van.
2. Breng de puree aan de kook en laat hem op laag vuur 5 minuten intrekken.
3. Haal de pan van het vuur.
4. Snijd alle groenten in kleine blokjes, behalve de bloemkoolroosjes.
5. Voeg de groentenblokjes en de bloemkoolroosjes toe aan de saus en roer goed door elkaar.
6. Breng de groenten en de saus kort aan de kook.
7. Doe de hete piccalilly in schone, uitgekookte weckpotten en sluit ze meteen goed af.
8. Weck de potten 15 minuten op 100 °C.

Heb jij deze piccalilly naar het recept van Echt eten met de groenten van Jon gemaakt? Verras ons dan met een foto van jouw creatie via Facebook, Instagram of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. We zijn ontzettend benieuwd!

Echt eten met de groenten van Jon
Auteur: Johan Karphatios
Uitgever: Karakter Uitgevers. BV
ISBN: 9789045204338
Prijs: €29,95



 

0 Reacties

Een reactie geven

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met een *.