Print Friendly, PDF & Email

Een ode aan groenten is het kookboek van Alice Zaslavsky, culinair correspondent van ABC News Breakfast en ABC Radio. Met dit boek wil Alice alle voordelen en mogelijke bereidingswijzen van groente laten zien. Het resultaat is een prachtig en kleurrijk kookboek! Wij delen graag een recept uit dit kookboek: een luchtige omelet met feta. Ben je benieuwd naar dit kookboek? Lees hier onze review!

Ingrediënten

voor 2 personen
6 eieren
50 g feta
2 el olie
1 bos groene asperges, dikke asperges in de lengte gehalveerd
snuf zout
versgemalen zwarte peper
bladpeterselieblaadjes, om erbij te serveren

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Splits 4 eieren, doe de eiwitten in een grote kom en de eidooiers met de overgebleven 2 eieren in een andere kom. Klop de eidooiers en eieren luchtig. Was de garde goed schoon en klop de eiwitten tot zachte toppen.
  2. Spatel een klein beetje geklopt eiwit door het eidooiermengsel en maak met een spatel bewegingen in de vorm van een acht om te mengen. Werk in twee rondes.
  3. Verwarm 1 eetlepel olie in een ovenbestendige koekenpan met diameter ca. 18 cm met antiaanbaklaag op hoog vuur. Bak de helft van de groene asperges 30 seconden tot ze iets zachter zijn en leg ze op een bord.
  4. Schenk de helft van het eimengsel in de hete pan. Het wordt luchtiger dan je denkt, wacht daarom, net bij het bakken van pannenkoeken, tot de bovenkant iets gestold is voordat je de gebakken asperges en een beetje feta op de buitenste rand schept. Vouw de omelet voorzichtig over de asperges en feta, schuif hem in de oven en bak hem 2 minuten tot het ei net gestold is.
  5. Schep de omelet voorzichtig op een bord. Herhaal voorgaande stappen met de rest van het eimengsel, de asperges en de feta. Besprenkel de omelet met een beetje olie, bestrooi de omelet met feta en breng hem op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de omeletten meteen, bestrooi met bladpeterselie.

Heb jij dit recept ook gemaakt? Of een ander recept uit Een ode aan groenten? Laat het ons weten in een reactie, op Instagram of Facebook. Wij zijn benieuwd!

Een ode aan groenten
Alice Zaslavsky
Uitgever: Good Cook B.V.
ISBN: 9789461432506
Prijs: €40,00

Summary
Een ode aan groenten: Luchtige omelet met asperges & feta
Article Name
Een ode aan groenten: Luchtige omelet met asperges & feta
Description
Vandaag delen wij uit het kookboek Een ode aan groenten het recept voor luchtige omelet met asperges & feta! Ga jij 'm maken?
Author