Print Friendly, PDF & Email

Pasen staat alweer bijna voor de deur, dus het is de hoogste tijd om na te gaan denken over wat je dit jaar op de paastafel wil zetten! Wil je een keer wat anders dan eten dan ei en ook eens van zoete gerechtjes genieten? Dan is dit recept helemaal voor jou! Deze eenvoudige rood fruit millefeuille met Leksands knäckebröd en vruchtenspreads van St Dalfour is typisch zo’n gevalletje van weinig moeite, groots resultaat! Staat dit prachtige gerecht deze Pasen bij jou op tafel?

Knäckebröd van Leksands & Vruchtenspreads van St Dalfour
Het woord knäckebröd kennen we allemaal, maar ken je knäckegranola al? Dit is een verrassende manier om het traditioneel Zweedse Knäckebröd te presenteren. Voor dit recept hebben wij Leksands Knäckebröd extra krokant gebakken gebruikt, gemaakt van lokale ingrediënten én extra knapperig. Tussen de laagjes Knäckebröd vind je de vruchtenspreads van St Dalfour, in de smaken aardbei en cranberry & blauwe bes. Feestelijker kan bijna niet, ideaal voor Pasen dus! Heb je knäckegranola over of extra veel gemaakt? Serveer het met fruit, vruchtenspread en een beetje yoghurt. Succes gegarandeerd de volgende ochtend!

Ingrediënten
Voor 4 personen
Voor de millefeuille
12 Leksands extra krokant gebakken
150 g St Dalfour Cranberry & blauwe bessen vruchtenspread
150 g St Dalfour Aardbeien vruchtenspread
250 g aardbeien
250 g frambozen
10 g basilicum, grof gesneden

Voor de knäckegranola
8 Leksands extra krokant gebakken
50 g pompoenpitten
50 g gemengde noten
15 g gemalen kokos
2 tl speculaaskruiden
3 el agavesiroop
1 el olie

Bereidingswijze

  1. Begin met het bereiden van de knäckegranola. Verwarm de oven voor op 175 graden. Breek het knäckebröd in grove stukken. Doe dit in een kom en maak de knäckebröd stukjes wat kleiner met behulp van een lepel, maar er mogen best nog wat grove stukken tussen zitten. Hak ook de gemengde noten grof en voeg deze toe.
  2. Meng nu de rest van de ingrediënten in de kom met gebroken knäckebröd en roer dit goed door tot alles gemengd is. Schep dit mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet dit 8-10 minuten in een voorverwarmde oven en schep halverwege om. Laat het vervolgens afkoelen.
  3. Snijd ondertussen de aardbeien en frambozen in stukjes.
  4. Nu is het tijd om de millefeuille te maken. Per millefeuille gebruik je drie stuks knäckebröd. Begin met het royaal besmeren van een cracker met een van de St Dalfour vruchtenspreads. Doe hier vervolgens een laagje van de knackëgranola op en stukjes aardbei en frambozen. Leg nu een tweede cracker erbovenop en besmeer deze met de andere St Dalfour vruchtenspread, knackëgranola en stukjes fruit. Herhaal dit met een derde cracker, zodat je torentjes krijgt van elk drie crackers.
  5. Garneer de rood fruit millefeuilles met de grofgesneden basilicum. Eet smakelijk!

Ga jij dit feestelijke recept maken? Welke andere gerechten komen er bij jou op tafel tijdens Pasen? Verras ons met een foto van jouw creatie via Facebook of Instagram. We zijn benieuwd!

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Eenvoudige roodfruit millefeuille met knäckegranola
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)