Print Friendly, PDF & Email

Voeding en gezondheid spelen anno 2021 een steeds grotere rol! We zijn meer bezig met ons welzijn en het in stand houden van een gezond en sterk immuunsysteem. De huidige pandemie speelt hierin natuurlijk een grote rol en daar heeft tv-kok Hugh Fearnley-Whittingstall goed op ingespeeld. In zijn nieuwste kookboek Eten als de beste laat hij met zijn zeven basisprincipes en overheerlijke recepten zien dat gezonde voeding niet lastig hoeft te zijn! Vandaag delen wij zijn recept voor een super salade waar je de hele dag op kan teren! Lees meer over Eten als de beste in onze review of bestel het boek hier!

Ingrediënten
Voor 2 personen
100 g dop- of tuinerwten, uit de vriezer
2 kropjes babyromainesla
1 middelgrote komkommer
handvol muntblaadjes
6 el yoghurt
1 el extra vergine olijfolie
mespuntje knoflook (ca. 1⁄4 teentje), geperst of fijngeraspt
sap van 1⁄2 limoen
zeezout en zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Doe de erwtjes in een pan, schenk er kokend water over en breng weer aan de kook. Giet ze dan af, spoel ze af met koud water en zet apart.
  2. Snijd de sla overdwars in stukjes van 1-2 centimeter. Leg ze op een bord. Halveer de komkommer. Snijd een helft in de lengte in vieren en dan in stukjes van 1-2 centimeter.
  3. Voeg ze toe aan de sla. Strooi de erwtjes en munt erover.
  4. Rasp de rest van de komkommer in een kom en voeg de yoghurt, olijfolie, knoflook, het limoensap en wat zout en peper toe. Roer door elkaar en schep de dressing over de salade.
  5. Maal er wat extra peper over en dien op.


Ga jij deze salade maken? Of een ander recept uit Eten als de beste? Laat het ons weten in een reactie, via Instagram of op Facebook. Wij zijn benieuwd!

 

Eten als de beste
Hugh Fearnley-Whittingstall
Uitgeverij: Becht

Summary
Eten als de beste: Romainesla, komkommer, erwtjes & munt
Article Name
Eten als de beste: Romainesla, komkommer, erwtjes & munt
Description
Lees hier hoe jij een overheerlijke salade met komkommer, erwten en munt kan maken! Dit recept komt uit het kookboek Eten als de beste.
Author

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!