Print Friendly, PDF & Email
4/5 - (2 stemmen)

Dit recept is eigenlijk een gerecht waar iedereen zijn eigen invulling aan kan geven. Het beleg, gevormd door pompoen, rucola, gecarameliseerde ui, feta en pompoenpitten, is een geweldige combinatie die altijd goed is. Echt comfort food. Het oorspronkelijke recept legt het op een ‘flatbread’ oftewel een plat brood. Ik heb zelf een naanbrood gebruikt, maar je kan ook gaan voor Turks brood, een pizzabodem of een eigen deegje. Varieer naar hartenlust!

Wat heb je nodig?
2 ‘flatbreads’ naar keuze, 1 per persoon
1/2 pompoen
2 rode uien
1 zakje rucola
1/2 pakje feta, gekruimeld
handje salie, fijn gehakt
handje pompoenpitten
olijfolie, balsamico-azijn, zout en peper

Hoe maak je dit comfy flatbread?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pompoen en snij in kleine blokjes. Hussel in een kom met een scheutje olijfolie, zout, peper en salie. Leg op een bakplaat en rooster de pompoen in ongeveer 25 minuten gaar. Prik regelmatig met een vork, want dit kan per oven verschillen. Pel ondertussen de rode uien en snij fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de uien toe samen met een scheutje balsamico-azijn en een snufje zout. Roerbak tot de uien helemaal gecarameliseerd zijn en bruin beginnen te worden, dit kan op middelhoog vuur wel 25 minuten duren. Leg je ‘flatbread’ op een ovenrooster, besmeer met een klein beetje olijfolie en beleg evenredig met een bedje rucola, geroosterde pompoen, gecarameliseerde ui en gekruimelde feta, bestrooi met pompoenpitten. Bak jouw ‘flatbread’ in 15 minuten goudbruin, of zolang als vereist. Je bent klaar om te serveren!

Bron: Oh My Veggies. Vrolijk vegetarisch en veganistisch kookblog.

Heb jij dit recept gemaakt? Verras mij dan met een foto van jouw creatie via Facebook of Twitter! Ook vragen of opmerkingen zijn altijd welkom. Ik ben ontzettend benieuwd!

Summary
recipe image
Recipe Name
Flatbread met pompoen, rucola en gecarameliseerde ui
Published On
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)